Veiligheid

Veilig motorrijden begint bij het behalen van je rijbewijs, maar gaat veel verder!

Veilig motorrijden

Veilig motorrijden begint bij het behalen van je rijbewijs en gaat verder als je eenmaal in bezit bent van het roze pasje.

Zorg dat je rijles neemt bij een vakspecialist zoals bijvoorbeeld de KNMV-gediplomeerde motorrijinstructeur. Deze instructeurs leiden je niet alleen op om je rijbewijs te halen, maar zorgen er voor dat je een volwaardige motorrijder wordt.

Volg een voortgezette rijopleiding

Besef dat jij als motorrijder de regisseur bent over je eigen veiligheid. Voorkom dat je in gevaarlijke situaties verstrikt raakt, pas tijdig je snelheid en/of positie op de weg aan. Voorkomen is altijd beter dan genezen.

Investeer ook eens in een van onze voortgezette rijopleidingen. Onze KNMV-instructeurs doen er alles aan om jou met een ‘big smile’ én een nog veiliger gevoel naar huis te laten gaan.

Dankzij het volgen van een cursus zul je zien dat motorrijden niet gevaarlijk hoeft te zijn, maar enorm veel plezier kan opleveren! Geen zwaaiende vingers, maar cursussen waar je als motorrijder zowel baat als plezier van hebt.

Nieuws

Bekijk al het nieuws

Gedragsregels

In Nederland mogen motorrijders tussen de file doorrijden. Wel bestaat er een gedragscode, met tips voor motorrijders en automobilisten. Hier vind je deze, en andere, regels op een rij.

Meer informatie over gedragsregels

Wet- & Regelgeving

Mogen kinderen mee op de motor? Geldt er ook een winterbandenplicht voor motoren? Op deze en andere vragen vind je hier een antwoord.

Meer over wet- & regelgeving

Motoronderhoud

Ken jij de eerste levensbehoeften van je eigen motor? Wij hebben praktische tips voor je op een rij gezet, waarmee je kleine onderhoudswerkzaamheden zelf kunt bijhouden.

Meer over motoronderhoud

Meer nieuws

Bekijk al het nieuws