KNMV VRO
Docent

Veel rijinstructeurs willen bij de KNMV VRO-cursussen geven. Ze willen cursisten de mogelijkheid bieden om hun voertuigbeheersing beter onder de knie te krijgen tijdens de Voortgezette Rijopleiding. Op deze manier kun je verder gaan met het leren na het rijbewijs, en een hele dag met voortgezette rijvaardigheid bezig zijn.

Voor wie?

VRO-docent word je niet zomaar. Belangrijkste voorwaarde is dat je het A-instructiebewijs hebt en KNMV Gediplomeerd motorijInstructeur (KGI) bent.

Solliciteren

Elk jaar worden nieuwe instructeurs tot docent opgeleid. De nieuwe sollicitatieronde van de KNMV wordt in de KGI-nieuwsbrief aangekondigd. Om in aanmerking te komen stuur je een uitgebreide sollicitatiebrief, met een onderbouwde motivatie en een volledig cv als bijlage. De sollicitatie neemt een hele avond in beslag. Je wordt op drie onderdelen getoetst: een persoonlijk gesprek, een presentatie en je eigen rijvaardigheid.

Als je wordt aangenomen krijg je twee opleidingsdagen, gevolgd door een stage bij ervaren VRO-docenten. Het examen bestaat uit het zelfstandig begeleiden van een deelnemersgroep tijdens een opleidingsdag en een theoretische test.