Vrijwilligers

Special: Leer onze officials beter kennen!
Aanmelden: KNMV Vrijwilligersformulier

De KNMV heeft zo’n 350 vrijwilligers, die bij ons bekend staan als officials. Dankzij hun inzet kan de KNMV de motorsport en recreatieve ritten blijven organiseren. Het is een unieke kans om dicht bij de actie te staan en deel uit te maken van de toekomst van motorsport in Nederland.

Word jij een van onze helden?

Officials motorsport

WEDSTRIJDLEIDERS
Zorgen ervoor dat de wedstrijd eerlijk en volgens het reglement verloopt.

TIJDWAARNEMERS
Die met hun hardware en software via MYLAPS de uitslagen presenteren.

TECHNISCH OFFICIALS
Keuren alle motorfietsen op geschiktheid voor deelname aan het evenement en of ze aan de geluidseisen voldoen.

MEDISCH OFFICIALS
Artsen, verpleegkundigen en EHBO’ers zorgen ervoor dat incidenten op de baan veilig opgelost kunnen worden.

BAANCOMMISSARISSEN
Die bijvoorbeeld bij valpartijen zorgen voor een veilige situatie voor de gevallen motorsporter en de overige deelnemers waarschuwen.

EXPERTGROEPEN
Binnen alle takken van sport zijn er expertgroepen opgezet om de KNMV te ondersteunen bij relevante probleemstellingen.

DMX-COÖRDINATOREN
Zij zorgen voor de organisatie en het verloop van de DMX-noord, -midden en -zuid competitie.

HOE WORD JE MOTORSPORT OFFICIAL BIJ DE KNMV?
Vul het KNMV Vrijwilligersformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Als nieuwe motorsport official loop je eerst een jaar stage, je bent dan aspirant-official. Je leert de andere officials kennen en leert de werkzaamheden die bij jouw functie horen. Ben je aan het eind van het jaar geschikt bevonden, dan mag je jezelf official noemen.

WAT DOET DE KNMV VOOR OFFICIALS?
Als official bij de KNMV krijg je regelmatig bijscholing aangeboden. Ook krijg je de kans een kijkje achter de schermen van de motorsport te nemen. De KNMV ondersteunt officials zodat zij hun werk zo goed mogelijk kunnen uitvoeren. Zo krijg je speciale KNMV-kleding in bruikleen, zodat je goed herkenbaar bent op evenementen. Verder ben je als official lid van de KNMV en profiteer je van een speciaal lidmaatschapstarief voor officials (in 2024: € 25,- per kalenderjaar).

VACATURES
Bekijk de beschikbare vacatures in onze vacaturebank. Je vindt daar ook het aanmeldformulier voor officials. Voor vragen kun je terecht bij Loes Cornelissen, vrijwilligerscoördinator: l.cornelissen@knmv.nl

GEDRAGSCODE EN OMGANSREGELS
Tussen de official en de jeugdsporter bestaat altijd een machtsverhouding. De jeugdsporter moet worden beschermd, zodat de official niet over de grens van het ontoelaatbare gaat: of het nu verbaal of fysiek geweld is, of enige vorm van geestelijke beïnvloeding. De jeugdsporter moet met plezier en in een veilige omgeving zijn/haar sport kunnen beoefenen.

De gedragscode bestaat uit tien regels waaraan de official c.q. betaalde kracht zich moet houden.
Klik hier voor de gedragscode. Voor sporters en publiek zijn er omgangsregels opgesteld.

 

Officials recreatief motorrijden

VERKEERSOFFICIALS
Zij zijn de oren en ogen in het veld. De KNMV ontvangt meldingen van gevaarlijke of uitzonderlijke verkeerssituaties m.b.t. de infrastructuur. Deze meldingen worden naar verkeersofficials doorgezet en zij gaan de situatie inspecteren. Zelf hebben zij oog voor mogelijk gevaarlijke situaties en melden deze bij de KNMV. Een verkeersofficial heeft affiniteit met recreatief motorrijden, maar is niet per sé in het bezit van een motorrijbewijs.

HOE WORD JE VERKEERSOFFICIAL BIJ DE KNMV?
Vul het KNMV Vrijwilligersformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Als nieuwe verkeersofficial leer je eerst over de werkzaamheden die bij jou functie horen. Je komt daarna in contact met andere verkeersofficials en gaat je kennis in de praktijk toepassen.