Baansport

Zonder remmen driftend de bocht in, zo hard mogelijk! Welkom in de baansport!

Wat is baansport?

Baansport is een verzamelnaam voor verschillende takken van motorsport, waarbij op een ovale baan wordt gereden. Onder baansport vallen grasbaanraces, langbaanraces, speedway en ijsspeedway.

Rijden op de baan

De ovale baan is heel overzichtelijk, zodat je de wedstrijden vanaf het begin tot het eind goed kunt volgen. De rijrichting is linksom. Je kunt alle vormen van baansport van heel dichtbij bekijken. Bij deze sport gaat het om driften, snelheid en lef. De wedstrijden staan dan ook garant voor een schouwspel vol actie en spektakel.

Competities

Wij organiseren kampioenschappen op drie disciplines: ijsrace, speedway en gras/langbaan. De meest uitgebreide competities zijn de Dutch Open Grasstrack en het ONK Grasbaan.

Pre entry KNMV Dutch Open Grasstrack

To register please fill in this form.

Pre entry KNMV International Track Racing

To register please fill in this form.

Grasbaancompetities

De Dutch Open Grasstrack en het ONK Grasbaan zijn twee Nederlandse competities die open staan voor internationale deelnemers. Naast deze competities organiseren we regelmatig EK's of WK's.

Meer over de grasbaancompetities

Speedway

Naast grasbaan worden in Nederland ook speedwayevenementen georganiseerd. Een spectaculaire tak van sport waarin wordt bepaald wie zich Nederlands kampioen Speedway mag noemen.

Meer over het ONK Speedway

WK IJsspeedway

In Nederland kennen we een rijke geschiedenis in het WK IJsspeedway. Jaarlijks wordt een ronde van het WK IJsspeedway georganiseerd in de Heerenveense ijstempel Thialf.

Meer over het WK IJsspeedway

Licence2Race-app

Hier vind je alle informatie over de Licence2Race-app waarmee je de inschrijving voor trainingen en wedstrijden kunt regelen.

Naar de pagina

Meer nieuws

Bekijk al het nieuws