Trainer
Worden

Sport beoefenen onder leiding van een bekwame trainer, dat is de basis van succes. De KNMV leidt trainers op tot KNMV Gediplomeerd Motorsporttrainer (KGMT). Zij hebben kennis van zaken en weten dit op sporters over te brengen.

Op dit moment zijn er 66 KNMV Gediplomeerd Motorsporttrainers in diverse motorsportdisciplines. Deze trainers zijn veelal actief bij diverse crossverenigingen of geven les aan individuele motorrijders of aan groepen rijders.

KNMV Trainerspas

KGMT’ers krijgen een KNMV Trainerspas. Voordelen van de pas:

  • Erkenning als KNMV Gediplomeerd Motorsporttrainer.
  • Vermelding op de lijst van KNMV Gediplomeerd Motorsporttrainers, die clubs en rijders kunnen inzien.
  • Vrije toegang tot alle onder auspiciën van de KNMV georganiseerde evenementen (met uitzondering van WK- en EK-wedstrijden).
  • De trainer heeft bij ONK-motocrosswedstrijden toegang tot de fuik/aangeefruimte om eigen rijders te begeleiden.
  • Mogelijkheid tot het volgen van bijscholingen.

Voorwaarden

Om jezelf een KNMV Gediplomeerd Motorsporttrainer te mogen noemen, moet je:

  • In het bezit zijn van een geldig diploma als motorsporttrainer (KNMV-geregistreerd).
  • Lid zijn van de KNMV.
  • Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan de KNMV hebben voorgelegd.
  • Ten minste eens in de drie jaar de verplichte KNMV bijscholing gevolgd hebben.

Aanbod trainersopleidingen KNMV

De KNMV biedt twee trainersopleidingen aan:

Bijscholing

Het is belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen als trainer. Voor KNMV Gediplomeerd Motorsporttrainers wordt er vanuit de KNMV jaarlijks een bijscholing gehouden met wisselende thema’s. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘Mental coaching & Voeding’. Deze bijscholingen zorgen dat je erkend KGMT’er kunt blijven. Het is bovendien een sociale gebeurtenis, waarbij je met andere motorsporttrainers informatie kunt uitwisselen. De bijscholing voor 2018 heeft inmiddels plaatsgevonden, in 2019 wordt de volgende bijscholing gepland.

Wil je eerder een bijscholing volgen,  dan kan dat ook. Via de Academie voor Sportkader kun je bijscholingen volgen die ook meetellen voor de bijscholingseis. Een overzicht en kalender van de bijscholingen via Academie voor Sportkader vind je hier. De bijscholingen die specifiek zijn ontwikkeld voor de trainer komen in aanmerking voor de bijscholingseis. Ook de bijscholingen van NLcoach tellen mee voor de bijscholing. Klik hier om naar hun website te gaan.

Meer informatie

Voor meer informatie over de KNMV Gediplomeerd Motorsporttrainers en de bijscholingen kun je contact opnemen met Caroline Sluiter. Je kunt haar telefonisch bereiken op 026-3528536 of door te mailen naar c.sluiter@knmv.nl.