Aanmelden
als club

Word als club lid van de KNMV

Ruim driehonderd toer- en/of sportclubs zijn inmiddels lid geworden van de KNMV. Deze stichtingen en clubs kunnen bij ons terecht met de meest uiteenlopende vragen. Bijvoorbeeld over het oprichten van een club, hoe je extra gelden voor de clubkas kunt krijgen, financiële regelingen, het werven van vrijwilligers of professionaliseren van je club. Clubs in nood kunnen bij ons aankloppen voor hulp en ondersteuning. Zo krijgen we jaarlijks veel hulpvragen op het gebied van het Omgevingsrecht, omdat er problemen zijn met vergunningen of omdat omwonenden klagen over geluidsoverlast.

Daarnaast voeren we een actief lobbybeleid en hoe groter onze achterban is, des te meer daadkracht wij in Den Haag kunnen laten zien.

Bekijk hier alle voordelen

Heb je een vraag over deze of andere onderwerpen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Voor KNMV-leden is het advies gratis. Bel met ons Serviceteam 026-352 8510 of stuur een mailtje naar serviceteam@knmv.nl.

Lid worden met je motorclub? Download dan het Bestuursopgaveformulier.

 


 

Hoe werkt de aanmeldingsprocedure?

 1. Clubs die lid willen worden, vullen het Bestuursopgaveformulier volledig in en sturen het formulier op naar de KNMV, t.a.v. afdeling Clubondersteuning, Postbus 650, 6800 AR in Arnhem. Stuur ook een kopie van de inschrijving bij de Kamer van Koophandel en een kopie van de statuten van de vereniging mee.
 2. Vanuit het KNMV kantoor wordt er contact met de vereniging opgenomen en besproken wat het doel en de verwachtingen zijn van de club.
 3. Als alle benodigdheden zijn ontvangen dan is het lidmaatschap akkoord en krijgt de club een welkomstpakket. Hierin zitten:
  1. Een certificaat van het lidmaatschap van de club
  2. Een welkomstbrief met daarin het clubnummer van de club. Dit wordt bepaald door de statutaire vestigingsplaats van de club
  3. De KNMV-vlag
  4. Een factuur voor de contributie. Naast de contributie van de club is ook het KNMV-lidmaatschap van de voorzitter, penningmeester en secretaris van de vereniging inbegrepen
  5. Een email met het KNMV-logo in diverse extensies, bijvoorbeeld voor gebruik op de website van de club en in gedrukte media.

Contributie

De contributie bedraagt € 208,50 per jaar.