Trial

Van boomstam naar rotsblok, zonder de grond te raken. Trial vereist controle en balans.

Wat is Trial?

Trial wordt ook wel de ‘hogeschool van de motorsportkunst’ genoemd. De ultieme combinatie van balans en timing vormt de basis van de trial. Topsnelheid is niet de bepalende factor. De sporters hebben moed en inzicht nodig om de hindernissen te nemen in een zogenoemde non-stop. Er worden strafpunten uitgedeeld als je met je voet(en) aan de grond komt.

De trialmotor

Trialisten rijden op apart ogende motoren, je kan er eigenlijk niet goed op zitten. Trial wordt dan ook staand op de motorfiets beoefend, want dan heb je de beste controle over je bewegingen met de motor over de diverse obstakels.

Trialwedstrijden in Nederland

In Nederland worden het ONK Trial en het NK Jeugd Trial georganiseerd. Vaak worden de wedstrijden op dezelfde dag verreden, want hoe leuk is het voor de jeugd om ook hun ‘helden’ in actie te zien! Beide competities worden afgesloten met een tweedaags evenement waarna de kampioenen bekend zijn.

Licence2Race-app

Hier vind je alle informatie over de Licence2Race-app waarmee je de inschrijving voor trainingen en wedstrijden kunt regelen.

Naar de pagina

KNMV Dutch Trial Open Championship (ONK)

To register for pre-entry, please fill in this form.

Pre-entry form

Meer nieuws

Bekijk al het nieuws