KNMV
Beroepsopleidingen

Als belangenbehartiger wil de KNMV altijd het beste voor alle motorrijders. Daarom zijn we continu aan het werk om rijopleidingen voor elke doelgroep te ontwikkelen en te verbeteren. Een hobbymatige toerrijder zal zijn motor immers met een ander doel gebruiken dan de beroepsmatige hulpverlener die een dringende taak heeft uit te voeren.

De basis in veilig en verstandig verkeersgedrag begint al bij het halen van het rijbewijs, daarom richten we ons onder andere op de motorinstructeurs en bieden deze boven op zijn/haar wettelijke opleiding voor het instructiebewijs een extra kwaliteitsopleiding (KGI). Door onze meer dan 30 jaar ervaring in motoropleidingen zijn we ook specialist in het geven van voortgezette rijopleidingen voor de beroepsmatige hulpverlener. Vanaf deze pagina kun je doorklikken naar onze beroepsopleidingen.

CRKBO erkend

De KNMV is als opleidinginstituut erkend door het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Uiteraard zijn wij erg blij met deze officiële erkenning. Dankzij de certificering is niet alleen de professionaliteit van de opleiding c.q. organisatie getoetst, ook is de BTW-vrijstelling voor beroepsopleidingen hierdoor gegarandeerd.

WRM Motorinstructeur – A

Om rijles te mogen geven aan kandidaten die het rijbewijs willen halen, moet je in bezit zijn van een instructeursbewijs: het zogeheten WRM-certificaat A (Wet Rijonderricht Motorrijtuigen).

Bekijk opleiding

Opleiding KNMV-motorrijinstructeur (KGI)

De KNMV heeft een eigen kwaliteitskeurmerk voor consumenten en instructeurs. Hiermee kan een goed georganiseerde rijschool met een kwalitatief hoogwaardige en gepassioneerde motorinstructeur zich onderscheiden. Ook jij kunt dit keurmerk behalen!

Bekijk opleiding

Bijscholing KGI-instructeurs

Als motorinstructeur wil je jouw kennis up-to-date houden en aan de kwalificatie-eisen van KNMV-gediplomeerd rijinstructeur blijven voldoen. Volgens de afspraken in de KGI-samenwerkingsovereenkomst volg je daarom elk jaar een theoretische bijscholing.

Bekijk opleiding

KNMV VRO-docent

Veel rijinstructeurs willen cursisten de mogelijkheid bieden om hun voertuigbeheersing beter onder de knie te krijgen tijdens de Voortgezette Rijopleiding. Doe onze opleiding tot VRO-docent!

Bekijk opleiding

KNMV-kerndocent

In de basis wordt je door de KNMV voor deze functie gevraagd. Veelal is dit omdat je al jaren betrokken bent bij de afdeling opleidingen van de KNMV en alle opleidingen hebt doorlopen.

Lees meer

KNMV-reisbegeleider

Reisbegeleider zijn tijdens motorreizen: dat klinkt toch niet als werken, maar als een gratis vakantie? Nou, om de spreekwoordelijke ketting gelijk even strak te zetten; het is wel degelijk hard werken. Maar ook een super mooie job! Jij bent het visitekaartje van de touroperator en verantwoordelijk voor de beleving van de deelnemers. Hun belangen zijn jouw prioriteit. Je staat voor ze klaar en bent een luisterend oor. Dat is soms best pittig.

Bekijk opleiding

Verkeersregelaar

Het regelen van verkeer wordt in de basis gedaan door de politie. Deze mensen zijn hier immers ook voor opgeleid. Toch komt het voor dat bepaalde (deel)taken van de politie door burgers worden uitgevoerd. Veelal is er dan wel politie in de buurt die toeziet op de uitvoering van de aangewezen taak of zijn de betreffende regelaars hiervoor speciaal opgeleid. Bekijk de drie trainingen die we op dit vlak aanbieden!

Bekijk de trainingen