Opleidingen

Zelfverzekerd op de motor met de KNMV

KNMV Motortraining

Met een motortraining van de KNMV leer je slim, tactisch, vlot en handig door het verkeer manoeuvreren én heb je een topdag met gelijkgestemden. Elke rijvaardigheidstraining vindt plaats op de openbare weg en heeft een hoge fun-factor. Je gaat gegarandeerd met een goed gevoel en een glimlach terug naar huis.

  • Rijvaardigheidstraining van een ervaren instructeur
  • Voor elk niveau een motorcursus
  • Oefenen in realistische situaties
  • Korting op KNMV Verzekeringen (na volbrengen cursus)

KNMV Riding Days: Road vs. Track Edition

De perfecte bocht is de heilige graal van het motorrijden. Het is een kunst en een uitdaging. Ervaar de ultieme combinatie: volg een volwaardige voortgezette rijopleiding (VRO) voor bochtentechniek én ontdek de racelijnen op het heilige asfalt van het TT Circuit.

Bekijk training

Beter door de Bocht

In de bochtentraining Beter door de Bocht leer jij als motorrijder in één dag hoe je de perfecte bocht rijdt. Maak je klaar voor theorie over bochtentechniek, video-opnames van jouw vorderingen en natuurlijk heel veel bochten rijden!

Bekijk training

European Motorcycle Training Quality Label

Het European Motorcycle Training Quality Label helpt motorrijders om de beste post-licentie trainingsprogramma’s in hun land te vinden. Het kwaliteitslabel wordt toegekend aan programma’s die worden geleverd door opleidingsscholen die een grondige en objectieve evaluatie hebben ondergaan. Dit helpt om ervoor te zorgen dat je enkel de allerbeste motortrainingen krijgt die beschikbaar is.

Risico Herkennen

Als motorrijder ben je nu eenmaal een kwetsbare verkeersdeelnemer. Het is goed je hiervan bewust te zijn. De KNMV-training Risico Herkennen is een theoretische en praktische training die ingaat op de knelpunten die vaak de oorzaak van een motorongeval zijn.

Bekijk training

Vertrouwen na Ongeval

Ben je als motorrijder betrokken geraakt bij een ongeval? Na de motortraining Vertrouwen Na Ongeval neem je als motorrijder weer onbevangen en zelfverzekerd deel aan het verkeer.

Bekijk training

Risico Bromfiets

In deze training leer jij als brommer- of scooterrijder alle voordelen van je tweewieler benutten terwijl je veilig op je bestemming aankomt.

Bekijk training

Technische Cursus

In deze cursus van zes avonden leer je de basis voor het zelf onderhouden van je motor: het vervangen van remblokken, spannen van de ketting en het verrichten van kleine reparaties.

Bekijk training

VRO Training

De KNMV geeft al tientallen jaren Voortgezette Rijopleidingen (VRO) voor de motor op afgesloten oefencentra. Hier verbeter je jouw rijvaardigheid zonder dat je hoeft te denken aan andere weggebruikers. Een VRO-cursus is ideale manier om de vertrouwensband tussen jou en je motor te verbeteren.

  • Vaardiger worden met je motor
  • Oefenen op afgesloten terrein
  • Werken aan je techniek

VRO 1

De VRO 1 is de basis motortraining om handiger te worden met je eigen motor. Je kunt een selectie maken uit vele oefeningen, waaronder remmen en bochten rijden.

Bekijk training

VRO 2

In de VRO 2 ga je op een afgesloten terrein aan de slag met allerlei oefensituaties. Denk aan onder andere remmen in de bocht, bochten rijden en obstakels op het wegdek.

Bekijk training

VRO Duitslandtoer

Combineer leren, fun en toeren tijdens het KNMV VRO-weekend in Duitsland. Op vrijdag start je de motor om de volgende dag deel te nemen aan een voortgezette rijopleiding verzorgd door onze Duitse collega’s van de ADAC.

Bekijk training

VRO Avond

Een avondje uit met je motor, hoe leuk is dat? We hebben een speciaal programma van 3 uur ontwikkeld, waarin we samen aan de slag gaan met onderwerpen die je daarna direct op de openbare weg kunt gebruiken.

Bekijk training

VRO Bochten

Voor motorrijders die optimaal willen leren sturen en remmen op hun eigen (sportieve) motor, is er de VRO Bochten.

Bekijk training

VRO Allroad

Je hebt een Allroadmotor en je droomt van een verre reis, maar je durft nog niet op je zware motor op onverharde wegen te rijden? De KNMV-training VRO Allroad helpt je op weg om deze droom te verwezenlijken.

Bekijk training

VRO Zijspan

De ervaren zijspanrijder hoef je niks uit te leggen, maar veel motorrijders denken: Zo’n zijspan, daar rij je toch zo mee de weg op? De praktijk is echter anders, en de KNMV biedt daarom een speciale VRO-zijspancursus.

Bekijk training

Beroepsopleidingen

De basis in veilig en verstandig verkeersgedrag begint al bij het halen van het rijbewijs. Daarom richt de KNMV zich onder andere op de motorinstructeur. Deze bieden we, boven op zijn/haar wettelijke opleiding voor het instructiebewijs, een extra kwaliteitsopleiding. Door meer dan dertig jaar ervaring in motoropleidingen zijn we ook specialist in het geven van voortgezette rijopleidingen voor de beroepsmatige hulpverlener.

Bekijk opleidingen

Sportopleidingen

Sport beoefenen onder leiding van een bekwaam trainer, dat is de basis van succes. De KNMV verzorgt ook opleidingen in de motorsport. Op die manier houden we het niveau in onze sporten zo hoog mogelijk, zodat de stap naar internationale kampioenschappen klein is. Naast sporters leiden we daarom ook motorsporttrainers en officials op.

Bekijk opleidingen

Kennisbank opleidingen


Bekijk al het nieuws