NK Junior Moto Racing
FIM MiniGP

De toekomst is hier.

NK Junior Moto Racing

In het NK Junior Moto Racing strijden jongens en meisjes vanaf zes jaar om het Nederlands kampioenschap motorracen in zes categorieën. Wil je als toeschouwer een race bijwonen bekijk dan de wedstrijdkalender.

RACE-KIDS

RACE-KIDS biedt kinderen vanaf 7 jaar de mogelijkheid om kennis te maken met zelf motorrijden. Deze opstapdagen worden georganiseerd door het hele land. Voor de motor en kleding wordt gezorgd! Benieuwd naar alle info rond RACE-KIDS, bezoek dan zeker de website eens.

Inschrijven

Hieronder zie je de aankomende evenementen voor zowel de NK JMR als FIM MiniGP. Klik op ‘Lees meer’ waarna jij je via de oranje knop kunt inschrijven.

Het inschrijfgeld per NK JMR-wedstrijd bedraagt 79 euro, in de MiniGP kost deelname in de Ohvale 110-klasse 79 euro en de MiniGP 160-klasse 119 euro. Let er wel op dat je zorgt dat je in het bezit bent van een eigen transponder die geschikt is voor wegrace, dus geen motocross- of karttransponder!

FIM MiniGP

De FIM MiniGP is onderdeel van het talentenprogramma van Dorna en FIM. Dit platform met de toepasselijke naam ‘Road to MotoGP’ wordt ondersteund door meerdere nationale federaties, waaronder de KNMV. Dit kampioenschap is opgezet als relatief goedkope instapklasse dat talentontwikkeling stimuleert. De deelnemers rijden op een Ohvale GP-0 160 motor op kleine circuits, waarbij de leeftijd tussen de tien en veertien jaar oud ligt.

In meerdere landen wordt deze competitie georganiseerd, waarbij iedere kampioen van zijn of haar MiniGP-cup mag deelnemen aan de wereldfinale die voorafgaand aan de finale van de MotoGP in Valancia plaatsvindt.

Licenties en wegracecursus

Voor deelname aan het NK Junior Moto Racing dient een rijder over een KNMV Startlicentie Junior Racing te beschikken. Als onderdeel van de licentieaanvraag wordt een wegracecursus verplicht.

Je kunt voor de Junior Racing straks kiezen uit twee soorten licenties:

  • Nationaal: deelname aan KNMV-wedstrijden in Nederland.
  • Internationaal: deelname aan internationale Junior Racing-wedstrijden en is verplicht als basis voor een EK-licentie.

De wegracecursus is bedoeld om de kennis van rijders te vergroten en de veiligheid tijdens trainingen en wedstrijden te verbeteren. De cursus zal (op jouw eigen materiaal) per klasse worden gegeven door KNMV Motorsporttrainers. Je doet praktische rijoefeningen, theorie én een theorie-examen met onder andere de vlaggencodes.

De kosten van zo’n dag bedragen veertig euro per persoon. Met vragen over de nieuwe licenties of de cursus kun je altijd bij ons terecht via sport@knmv.nl.

Meer informatie

Heb je verder nog vragen, dan kun je dit kenbaar maken door een e-mail te schrijven aan Cindy Hijink (sport@knmv.nl).

Nieuws

Bekijk al het nieuws