NK Junior Moto Racing

De toekomst is hier.

NK Junior Moto Racing

In het NK Junior Moto Racing strijden jongens en meisjes vanaf zeven jaar om het Nederlands kampioenschap motorracen in zes categorieën. Wil je als toeschouwer een race bijwonen bekijk dan de wedstrijdkalender.

Inschrijven

Binnenkort worden de aankomende evenementen voor het NK JMR geüpdatet. Informatie over hoe jij je kunt inschrijven voor trainingen en wedstrijden volgt via e-mail. Het inschrijfgeld per NK JMR-wedstrijd bedraagt in 2024 € 93,-. Let er wel op dat je zorgt dat je in het bezit bent van een eigen transponder die geschikt is voor wegrace, dus geen motocross- of karttransponder!

Licenties en wegracecursus

Voor deelname aan het NK Junior Moto Racing dient een rijder over een KNMV Startlicentie Junior Racing te beschikken. Als onderdeel van de licentieaanvraag is een wegracecursus verplicht (alleen voor nieuwe aanvragen of na meer dan 3 jaar niet meer aan wegrace te hebben gedaan). Je kunt voor de Junior Racing straks kiezen uit twee soorten licenties:

  • Nationaal: deelname aan KNMV-wedstrijden in Nederland;
  • Internationaal: deelname aan internationale Junior Racing-wedstrijden en is verplicht als basis voor een EK-licentie.

De wegracecursus is bedoeld om de kennis van rijders te vergroten en de veiligheid tijdens trainingen en wedstrijden te verbeteren. De cursus zal (op jouw eigen materiaal) per klasse worden gegeven door KNMV Motorsporttrainers. Je doet praktische rijoefeningen, theorie én een theorie-examen met onder andere de vlaggencodes. Wegracecursussen worden op specifieke dagen meestal vooraf aan het seizoen georganiseerd. Dit kan ook op een doordeweekse dag zijn. 

RACE-KIDS

RACE-KIDS biedt kinderen vanaf 7 jaar de mogelijkheid om kennis te maken met zelf motorrijden. Deze opstapdagen worden georganiseerd door het hele land. Voor de motor en kleding wordt gezorgd! Benieuwd naar alle info rond RACE-KIDS, bezoek dan zeker de website eens.

Licence2Race-app

Hier vind je alle informatie over de Licence2Race-app waarmee je de inschrijving voor trainingen en wedstrijden kunt regelen.

Naar de pagina

Meer informatie

Heb je verder nog vragen, dan kun je dit kenbaar maken door een e-mail te schrijven aan de sportsecretaris.

Contact

Zes categorieën

Het NK Junior Moto Racing bestaat uit een zestal geweldige klassen. Daar zit een logische opbouw in, waardoor jong talent én de mensen om hen heen samen groeien richting de grote circuits.

Junior E

Een elektrische minibikeklasse met een lage instap en zonder competitie-element gericht op het opleiden van jonge coureurs, in samenwerking met RACE-KIDS. In deze nieuwe klasse staat plezier hebben voorop. Op speelse wijze worden rijders in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar bekend gemaakt met de wegracesport. Een eigen motor is niet nodig: voor elk evenement is de motor inbegrepen bij de dagprijs van 195 euro. Meer informatie vind je hier.

Molenaar NSF100 Cup

Het Nederlands Kampioenschap NSF100, open voor rijders van 9 tot en met 13 jaar. Een goede leerschool voor de jeugdige motorsporter. Meerdere rijders zijn via het NSF100-traject begonnen en daarna doorgestroomd richting Europese en Wereldkampioenschappen. De Molenaar NSF100 Cup wordt gedurende het jaar bijgestaan door een KNMV-trainer. Voor deelname is een overeenkomst met de Molenaar NSF100 Cup organisatie noodzakelijk.

KicXstart Yamaha R125 Cup

De betrouwbare standaardklasse die ondersteund wordt door Yamaha en KicXstart. De Yamaha YZF-R125 in combinatie met een uitgebreid ‘supportprogramma’ via de organisatie garandeert zorgeloos raceplezier!
Deelname is mogelijk voor iedereen die 13 jaar en ouder is. Ook in deze klasse wordt gestreden om het Nederlands Kampioenschap.

FIM MiniGP 160

In de FIM MiniGP 160 strijden jonge talentvolle wegracers (10-14 jaar) om een felbegeerde plek voor de World Final, tijdens de MotoGP in Valencia. Daar kan een plek worden verdiend voor het Road to MotoGP-programma van de FIM. Meer informatie over de klasse en de aanmelding vind je hier.

Supermoto 250 en 450cc

Supermoto op alleen asfalt neemt flink toe aan populariteit binnen het NK Junior Moto Racing. Veel rijders zien in supermoto een mooie doorgroei mogelijkheid richting de grote circuits. Het grote vermogen en de grip die een echte supermoto machine biedt levert ook veel show en spektakel in deze klasse. Hoewel de Supermoto’s helaas nog niet op alle circuits aan de start verschijnen zullen ze in elk geval op het circuit van Assen en Veldhoven aanwezig zijn. Supermoto is mogelijk vanaf 13 jaar op een 250cc machine en 15 jaar op een 450cc machine.

Puchshop Racing Cup

De Puchshop Racing Cup is de klasse voor techneuten en nostalgie, wie kent de Puch niet meer? Deelnemers rijden op zelf ontwikkelde machines hun races en hoewel er met veel respect op de prachtige machines gereden wordt gaat het altijd op het scherpst van de snede. De Puchshop Racing Cup staat garant voor veel deelnemers en show op de baan. Deelname aan de Puchshop Racing Cup is mogelijk vanaf 13 jaar.

Nieuws

Bekijk al het nieuws