NK Junior Moto Racing

De toekomst is hier.

NK Junior Moto Racing

In het NK Junior Moto Racing strijden jongens en meisjes vanaf zeven jaar om het Nederlands kampioenschap motorracen in zes categorieën. Wil je als toeschouwer een race bijwonen bekijk dan de wedstrijdkalender.

RACE-KIDS

RACE-KIDS biedt kinderen vanaf 7 jaar de mogelijkheid om kennis te maken met zelf motorrijden. Deze opstapdagen worden georganiseerd door het hele land. Voor de motor en kleding wordt gezorgd! Benieuwd naar alle info rond RACE-KIDS, bezoek dan zeker de website eens. Nieuw in 2023 is de RACE-KIDS oefenklasse tijdens de wedstrijden om het NK Junior Moto Racing, hier kan worden kennisgemaakt met trainen en proefwedstrijden.

Inschrijven

Hieronder zie je de aankomende evenementen voor het NK JMR. Binnenkort informeren wij je hoe jij je kunt inschrijven voor trainingen en wedstrijden. Het inschrijfgeld per NK JMR-wedstrijd bedraagt in 2023 € 86,-. Let er wel op dat je zorgt dat je in het bezit bent van een eigen transponder die geschikt is voor wegrace, dus geen motocross- of karttransponder!

Licenties en wegracecursus

Voor deelname aan het NK Junior Moto Racing dient een rijder over een KNMV Startlicentie Junior Racing te beschikken. Als onderdeel van de licentieaanvraag is een wegracecursus verplicht (alleen voor nieuwe aanvragen of na meer dan 3 jaar niet meer aan wegrace te hebben gedaan). Je kunt voor de Junior Racing straks kiezen uit twee soorten licenties:

  • Nationaal: deelname aan KNMV-wedstrijden in Nederland;
  • Internationaal: deelname aan internationale Junior Racing-wedstrijden en is verplicht als basis voor een EK-licentie.

De wegracecursus is bedoeld om de kennis van rijders te vergroten en de veiligheid tijdens trainingen en wedstrijden te verbeteren. De cursus zal (op jouw eigen materiaal) per klasse worden gegeven door KNMV Motorsporttrainers. Je doet praktische rijoefeningen, theorie én een theorie-examen met onder andere de vlaggencodes. Wegracecursussen worden op specifieke dagen meestal vooraf aan het seizoen georganiseerd. Dit kan ook op een doordeweekse dag zijn. In 2023 zal op zondag 26 maart op de TT Junior Track in Assen een wegracecursus worden georganiseerd. De kosten van zo’n dag bedragen € 40,- per persoon. Met vragen over de nieuwe licenties of de cursus kun je altijd bij ons terecht via sport@knmv.nl.

Meer informatie

Heb je verder nog vragen, dan kun je dit kenbaar maken door een e-mail te schrijven aan Cindy Hijink (sport@knmv.nl).

Zes categorieën

Het NK Junior Moto Racing bestaat uit een zestal geweldige klassen. Daar zit een logische opbouw in, waardoor jong talent én de mensen om hen heen samen groeien richting de grote circuits.

Minibike Rookies / RACE-KIDS

Deze instapklasse staat geheel in het teken van ontdekken en leren. Er worden proefraces en trainingen gehouden waarbij rijders en ouders uitleg en begeleiding ontvangen. In deze twee klassen wordt niet gereden voor een kampioenschap. Er worden dus ook geen tussenstanden bijgehouden. Er wordt tevens zonder transponder gereden. Ben je een nieuwe rijder en wil je samen met leeftijdsgenootjes leren en ontdekken in een ontspannen sfeer? Dan is de Minibike Rookies klasse de beste keuze voor jou. (Allen rijden met Minibike Rookies Startlicentie)

Minibike GP

Het Nederlands Kampioenschap Minibike voor rijders van 8 tot en met 12 jaar. Deze raceklasse is bedoeld voor rijders die al ervaring hebben en competitie het allermooiste vinden. De Minibike GP-klasse is de opvolger van de Junior B-klasse en is de topklasse voor deelnemers op een minibike tot en met 12 jaar. Racen op het scherpst van de snede, zoeken naar de juiste afstelling, tactiek gebruiken en jouw race-ervaring nog meer vergroten. Het reglement van de Minibike GP-klasse sluit goed aan bij de internationale competities.

Molenaar NSF100 Cup

Het Nederlands Kampioenschap NSF100, open voor rijders van 9 tot en met 13 jaar. Een goede leerschool voor de jeugdige motorsporter. Meerdere rijders zijn via het NSF100-traject begonnen en daarna doorgestroomd richting Europese en Wereldkampioenschappen. De Molenaar NSF100 Cup wordt gedurende het jaar bijgestaan door een KNMV-trainer. Voor deelname is een overeenkomst met de Molenaar NSF100 Cup organisatie noodzakelijk.

KicXstart Yamaha R125 Cup

De betrouwbare standaardklasse die ondersteund wordt door Yamaha en KicXstart. De Yamaha YZF-R125 in combinatie met een uitgebreid ‘supportprogramma’ via de organisatie garandeert zorgeloos raceplezier!
Deelname is mogelijk voor iedereen die 13 jaar en ouder is. Ook in deze klasse wordt gestreden om het Nederlands Kampioenschap.

Supermoto 250 en 450cc

Supermoto op alleen asfalt neemt flink toe aan populariteit binnen het NK Junior Moto Racing. Veel rijders zien in supermoto een mooie doorgroei mogelijkheid richting de grote circuits. Het grote vermogen en de grip die een echte supermoto machine biedt levert ook veel show en spektakel in deze klasse. Hoewel de Supermoto’s helaas nog niet op alle circuits aan de start verschijnen zullen ze in elk geval op het circuit van Assen en Veldhoven aanwezig zijn. Supermoto is mogelijk vanaf 13 jaar op een 250cc machine en 15 jaar op een 450cc machine.

Puchshop Racing Cup

De Puchshop Racing Cup is de klasse voor techneuten en nostalgie, wie kent de Puch niet meer? Deelnemers rijden op zelf ontwikkelde machines hun races en hoewel er met veel respect op de prachtige machines gereden wordt gaat het altijd op het scherpst van de snede. De Puchshop Racing Cup staat garant voor veel deelnemers en show op de baan. Deelname aan de Puchshop Racing Cup is mogelijk vanaf 13 jaar.

Nieuws

Bekijk al het nieuws