NK Junior Moto Racing

De toekomst is hier.

NK Junior Moto Racing

In het NK Junior Moto Racing strijden jongens en meisjes vanaf zes jaar om het Nederlands kampioenschap motorracen in zes categorieën. Wil je als toeschouwer een race bijwonen bekijk dan de wedstrijdkalender.

RACE-KIDS

RACE-KIDS biedt kinderen vanaf 7 jaar de mogelijkheid om kennis te maken met zelf motorrijden. Deze opstapdagen worden georganiseerd door het hele land. Voor de motor en kleding wordt gezorgd! Benieuwd naar alle info rond RACE-KIDS, bezoek dan zeker de website eens.

Kalender NK Junior Moto Racing

Licenties en wegracecursus

Voor deelname aan het NK Junior Moto Racing dient een rijder over een KNMV Startlicentie Junior Racing te beschikken. Als onderdeel van de licentieaanvraag wordt een wegracecursus verplicht.

Je kunt voor de Junior Racing straks kiezen uit twee soorten licenties:

  • Nationaal: deelname aan KNMV-wedstrijden in Nederland.
  • Internationaal: deelname aan internationale Junior Racing-wedstrijden en is verplicht als basis voor een EK-licentie.

De wegracecursus is bedoeld om de kennis van rijders te vergroten en de veiligheid tijdens trainingen en wedstrijden te verbeteren. De cursus zal (op jouw eigen materiaal) per klasse worden gegeven door KNMV Motorsporttrainers. Je doet praktische rijoefeningen, theorie én een theorie-examen met onder andere de vlaggencodes.

De kosten van zo’n dag bedragen veertig euro per persoon. Met vragen over de nieuwe licenties of de cursus kun je altijd bij ons terecht via sport@knmv.nl.

Data

Nieuwe rijders in de NK JMR rijden de wegracecursus. Door deze te volbrengen behaal je de startlicentie die nodig is om mee te kunnen doen in de NK JMR. Rijders die de cursus in het verleden al hebben behaald hoeven deze niet opnieuw te volgen. De cursuskosten bedragen €40,- :

Zondag 20 maart 2022 – wegracecursus en trainingen
Zaterdag 26 maart 2022 – wegracecursus en trainingen
Zondag 27 maart 2022 – wegracecursus en trainingen

Inschrijven

Op deze websitepagina verschijnt binnenkort de link voor het inschrijven voor de wedstrijden. Het inschrijfgeld per wedstrijd bedraagt  79 euro. Let er wel op dat je zorgt dat je in het bezit bent van een eigen transponder die geschikt is voor wegrace, dus geen motocross- of karttransponder!

Meer informatie

Heb je verder nog vragen, dan kun je dit kenbaar maken door een e-mail te schrijven naar Cindy Hijink (sport@knmv.nl).

Nieuws

Bekijk al het nieuws