Kinderen leren motorrijden bij RACE-KIDS

Race Kids

Mark Meisner - 21 juli, 2020

RACE-KIDS biedt kinderen tussen 7 en 14 jaar de mogelijkheid om kennis te maken met zelf motorrijden. Deze opstapdagen worden georganiseerd door het hele land. Voor de motor en kleding wordt gezorgd!

Al jaren organiseert RACE-KIDS voor kinderen opstapdagen om te leren motorrijden. Dit doet de organisatie in de herfst en winterperiode op indoor kartbanen en de rest van het jaar op parcoursen in de open lucht. RACE-KIDS heeft al jaren een samenwerkingsverbanden met diverse circuits, kartbanen en andere terreinen door het hele land.

Ook biedt RACE-KIDS rijtijd aan jonge gevorderde coureurs, die al wedstrijden racen. De kinderen worden ingedeeld in diverse groepen, waardoor ieder kind met andere rijders maar op een gelijkwaardig niveau het parcours rijdt.

RACE-KIDS heeft een ervaren begeleidingsteam.

Veiligheid en plezier voor de deelnemers staan dan ook voorop tijdens alle sportdagen. RACE-KIDS regelt tevens de motoren en veilige kleding. Kinderen die voor de eerste keer komen rijden bij RACE-KIDS, worden opstappers genoemd. Het begin is heel laagdrempelig, want tijdens de eerste sessie loopt de ouder met het kind mee. Stel dat het kind valt of te hard gaat, dan kan de ouder de motor uitzetten door middel van het rekbare noodstopkoord. Vervolgens wordt er langzaam naartoe gewerkt dat het kind zelfstandig kan gaan rijden. De meeste kinderen rijden na de eerste sessie al zelfstandig en kan de ouder ‘uitrusten en genieten’.

Benieuwd naar alle info rond RACE-KIDS, bezoek dan zeker de website eens.