Vacatures
KNMV

Bekijk onze openstaande vacatures.

Wij zijn regelmatig op zoek naar enthousiaste motorliefhebbers om ons team te versterken. Hieronder vind je een actueel overzicht van alle vacatures van de KNMV, zowel voor vrijwilligersfuncties als functies op kantoor.

Openstaande vacatures KNMV kantoor

Op dit moment hebben we geen openstaande vacatures voor op ons KNMV kantoor.

Openstaande vacatures KNMV commissies

De KNMV kent een aantal commissies. Voor de financiële commissie en de stemcommissie zijn er functies vrijgekomen.

Lid stemcommissie

De KNMV is op zoek naar een nieuw lid voor de stemcommissie. Deze commissie komt jaarlijks bijeen in het voorjaar (maximaal 2 dagdelen) voorafgaand (en tijdens) de voorjaarsvergadering van de ledenraad. De commissie ziet toe op een tijdig en juist verloop van verkiezingen van ledenraadsleden in de ledenraad.

Bent u geïnteresseerd dan verzoeken wij u om een korte motivatiebrief te sturen met een relevant CV naar s.wijkamp@knmv.nl uiterlijk 15 april as.

Lid financiële commissie

De KNMV is op zoek naar een nieuw lid van de financiële commissie (fc) te benoemen op de aanstaande Ledenraadsvergadering van 30 mei as. Dit in verband met het niet meer herkiesbaar zijn van een van de huidige leden. De fc ziet namens de ledenraad van de KNMV toe op het gevoerde beleid in relatie tot de financiën van de bond. Daarnaast is de fc een belangrijk klankbord en advies orgaan van bestuur en directie voor wat betreft financiële ontwikkelingen bij de KNMV. We zoeken derhalve een ervaren bestuurder/ toezichthouder met aantoonbaar trackrecord waar het gaat om veranderende omgeving en complexere bedrijfssituaties. Bestuurlijke ervaring in de financiële sector is een pré.

De functie is onbezoldigd en vraagt ongeveer een jaarbesteding van 6 á 7 dagdelen. De ideale kandidaat is minimaal relevant HBO opgeleid en heeft geen direct belang in de commerciële motorwereld. Geïnteresseerden voor deze boeiende rol willen wij vragen om, uiterlijk 15 april as, een korte motivatiebrief te sturen voorzien van CV naar s.wijkamp@knmv.nl.

Openstaande vacatures vrijwilligersfuncties

De KNMV kent vele verschillende disciplines en daarbij veel verschillende vrijwilligersfuncties. Lijkt het jou leuk om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij de KNMV? Onderstaand vind je de functieomschrijvingen van de vacante functies. Vul bij interesse het aanmeldformulier in en stuur deze per e-mail terug aan Géra Nieuwenhuis.

Baansport referee

Als referee ben je verantwoordelijk voor het verloop van de wedstrijd. Je start de heats en houdt het overzicht en ziet er op toe dat de wedstrijd volgens het reglement verloopt. De veiligheid van rijders en publiek heeft voor jou de hoogste prioriteit. Als referee besluit je over diskwalificaties of het stilleggen van een heat. Je bent rechtvaardig en consequent en staat voor jouw besluit.

Bekijk hier de taakfunctieomschrijving. Of vul direct het aanmeldformulier in.

Wedstrijdleider baansport

Als wedstrijdleider ben je eindverantwoordelijk namens de KNMV voor de wedstrijd. Samen met de organisatie en het officialsteam zorg je ervoor dat de wedstrijd goed en geheel volgens de reglementen verloopt. Hierbij verlies je de veiligheid van publiek en rijders niet uit het oog. Je houdt continu het overzicht en daar waar nodig weet je snel de juiste beslissing te nemen en jouw team aan te sturen. Als aanspreekpunt voor de rijders laat je jezelf niet snel van de wijs brengen en weet je lastige situaties adequaat op te lossen.

Bekijk hier de taakfunctieomschrijving. Of vul direct het aanmeldformulier in.

Juryvoorzitter OET (Offroad, Enduro, Trial)

Als juryvoorzitter ben je jaarlijks aanwezig op een aantal KNMV-wedstrijden. Bij een protest of reglementaire overtreding formeer je een jury. Als voorzitter zit je de juryzitting voor en communiceer je de uiteindelijke uitspraak naar de rijders. Het is belangrijk om de wedstrijd goed in de gaten te houden om de juiste uitspraken te kunnen doen.

Bekijk hier de taakfunctieomschrijving. Of vul direct het aanmeldformulier in.

Wedstrijdleider Enduro

De wedstrijdleider Enduro is eindverantwoordelijke voor het verloop van de endurowedstrijd. Hij/zij zorgt er voor dat aan alle randvoorwaarden door de club is voldaan om de geplande competitiewedstrijd te kunnen draaien. Tijdens de wedstrijd houdt de wedstrijdleider overzicht, zodat de wedstrijd volgens reglement verloopt. De wedstrijdleider staat in nauw contact met de organiserende club en alle club-/KNMV-vrijwilligers. Verder sta je deelnemers en hun begeleiders te woord voor wat betreft enduro gerelateerde vragen. Na afloop evalueert de wedstrijdleider Enduro over het verloop en uitkomst van de wedstrijd met de organiserende club en de Hoofden van dienst (officials).

Bekijk hier de taakfunctieomschrijving. Of vul direct het aanmeldformulier in.

Sportcommissaris district (districten Midden, Oost en Zuid)

Guido Kasten over zijn taken als sportcommissaris binnen één van de districten: “Het allermooiste vind ik: dat als het starthek valt iedereen zorgeloos kan genieten van zijn of haar sport, de knmv en de crossclub/vereniging met vele vrijwilligers ervoor zorgen dat alles goed geregeld is.”

Bekijk hier de taakfunctieomschrijving. Of vul direct het aanmeldformulier in.

Sportcommissaris motorcross/supermoto

Leonie Heinen over haar taken als Sportcommissaris bij de motocross: “Het is een verwantwoordelijke functie. Je moet weten waar je mee bezig bent en scherp en oplettend zijn. Niet alleen de start, maar ook de finish moet goed verlopen. Er is een winnaar en die moet je wel op de juiste wijze afvlaggen. Als Sportcommissaris heb je ook veel leuk contact met de rijders, maar soms moet je wel streng en rechtvaardig optreden.”

Bekijk hier de taakfunctieomschrijving. Of vul direct het aanmeldformulier in.

Wedstrijdleider motocross/supermoto

Jan Steegink over zijn taken als Wedstrijdleider bij de motocross: “Al 20 jaar ben ik actief als Wedstrijdleider in de motocross. Ik ben met deze sport opgegroeid, heb deze van huis uit meegekregen. Het is telkens een uitdaging om de wedstrijd tot een goede afloop te brengen. Met mensen omgaan blijft boeiend voor mij, het brengt mij veel voldoening.”

Bekijk hier de taakfunctieomschrijving. Of vul direct het aanmeldformulier in.