Vacatures
KNMV

Bekijk onze openstaande vacatures.

Wij zijn regelmatig op zoek naar enthousiaste motorliefhebbers om ons team te versterken. Hieronder vind je een actueel overzicht van alle vacatures van de KNMV, zowel voor vrijwilligersfuncties als functies op kantoor.

Openstaande vacatures Ledenraad

Vacature Lid raad van toezicht

Openstaande vacatures KNMV-kantoor

Op dit moment hebben wij geen openstaande vacatures.

Openstaande vacatures vrijwilligersfuncties

De KNMV kent vele verschillende disciplines en daarbij veel verschillende vrijwilligersfuncties. Lijkt het jou leuk om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij de KNMV? Onderstaand vind je de functieomschrijvingen van de vacante functies. Vul bij interesse het aanmeldformulier in of stuur een e-mail naar Loes Cornelissen.

Tijdwaarneming in alle takken van motorsport

Waar strijd en competitie is moet een uitslag komen. Dit is onder andere de taak  van een tijdwaarnemer. De werkzaamheden van een tijdwaarnemer in de verschillende takken van motorsport kan verschillen. Er wordt over het algemeen gebruik gemaakt van computers en een tijdwaarnemingsprogramma en transponders. Samen met je collega’s zorgen voor de uitslagen en het weergeven van de tijden in bijvoorbeeld de aangeefruimte zijn directe werkzaamheden van de tijdwaarneming, dus enige kennis van computers is handig. Het programma waarmee je werkt wordt uiteraard uitgelegd en door ervaring op een wedstrijd leer je de in en outs. Bekijk hier de taakfunctieomschrijving. Of vul direct het aanmeldformulier in.

Technische Officials in alle takken van motorsport

Een belangrijk onderdeel van motorsport is de technische controle van motoren. Dit wordt gedaan door de Technische Official. Enige kennis van de techniek is daarvoor natuurlijk zeer welkom. Tijdens het evenement werk je in een gezellig team, zorgt dat er zogenaamde veiligheidskeuringen aan de motoren plaatsvinden, dat de rijders goed aan de start opgesteld worden en dat, indien nodig na afloop van een wedstrijd motoren worden gecontroleerd, geluid wordt gemeten enz. Bekijk hier de taakfunctieomschrijving. Of vul direct het aanmeldformulier in.

Baansport referee

Als referee ben je verantwoordelijk voor het verloop van de wedstrijd. Je start de heats en houdt het overzicht en ziet er op toe dat de wedstrijd volgens het reglement verloopt. De veiligheid van rijders en publiek heeft voor jou de hoogste prioriteit. Als referee besluit je over diskwalificaties of het stilleggen van een heat. Je bent rechtvaardig en consequent en staat voor jouw besluit. Bekijk hier de taakfunctieomschrijving. Of vul direct het aanmeldformulier in.

Wedstrijdleider baansport

Als wedstrijdleider ben je eindverantwoordelijk namens de KNMV voor de wedstrijd. Samen met de organisatie en het officialsteam zorg je ervoor dat de wedstrijd goed en geheel volgens de reglementen verloopt. Hierbij verlies je de veiligheid van publiek en rijders niet uit het oog. Je houdt continu het overzicht en daar waar nodig weet je snel de juiste beslissing te nemen en jouw team aan te sturen. Als aanspreekpunt voor de rijders laat je jezelf niet snel van de wijs brengen en weet je lastige situaties adequaat op te lossen. Bekijk hier de taakfunctieomschrijving. Of vul direct het aanmeldformulier in.

Juryvoorzitter OET (Offroad, Enduro, Trial)

Als juryvoorzitter ben je jaarlijks aanwezig op een aantal KNMV-wedstrijden. Bij een protest of reglementaire overtreding formeer je een jury. Als voorzitter zit je de juryzitting voor en communiceer je de uiteindelijke uitspraak naar de rijders. Het is belangrijk om de wedstrijd goed in de gaten te houden om de juiste uitspraken te kunnen doen. Bekijk hier de taakfunctieomschrijving. Of vul direct het aanmeldformulier in.

Wedstrijdleider Enduro

De wedstrijdleider Enduro is eindverantwoordelijke voor het verloop van de endurowedstrijd. Hij/zij zorgt er voor dat aan alle randvoorwaarden door de club is voldaan om de geplande competitiewedstrijd te kunnen draaien. Tijdens de wedstrijd houdt de wedstrijdleider overzicht, zodat de wedstrijd volgens reglement verloopt. De wedstrijdleider staat in nauw contact met de organiserende club en alle club-/KNMV-vrijwilligers. Verder sta je deelnemers en hun begeleiders te woord voor wat betreft enduro gerelateerde vragen. Na afloop evalueert de wedstrijdleider Enduro over het verloop en uitkomst van de wedstrijd met de organiserende club en de Hoofden van dienst (officials). Bekijk hier de taakfunctieomschrijving. Of vul direct het aanmeldformulier in.

Sportcommissaris motocross/supermoto

Leonie Heinen over haar taken als Sportcommissaris bij de motocross: “Het is een verantwoordelijke functie. Je moet weten waar je mee bezig bent en scherp en oplettend zijn. Niet alleen de start, maar ook de finish moet goed verlopen. Er is een winnaar en die moet je wel op de juiste wijze afvlaggen. Als Sportcommissaris heb je ook veel leuk contact met de rijders, maar soms moet je wel streng en rechtvaardig optreden.” Bekijk hier de taakfunctieomschrijving. Of vul direct het aanmeldformulier in.

Wedstrijdleider motocross/supermoto

Jan Steegink over zijn taken als Wedstrijdleider bij de motocross: “Al 20 jaar ben ik actief als Wedstrijdleider in de motocross. Ik ben met deze sport opgegroeid, heb deze van huis uit meegekregen. Het is telkens een uitdaging om de wedstrijd tot een goede afloop te brengen. Met mensen omgaan blijft boeiend voor mij, het brengt mij veel voldoening.” Bekijk hier de taakfunctieomschrijving. Of vul direct het aanmeldformulier in.