Vlaggenistencursus

Word ook vlaggenist bij clubwedstrijden en -trainingen!

Het is sinds dit seizoen verplicht om gecertificeerde vlaggenisten in te zetten tijdens clubtrainingen en –wedstrijden. Om voldoende mensen langs de baan te hebben staan, kunnen deelnemers daarom gevraagd worden om zelf te vlaggen of om iemand aan te leveren. Ouders, monteurs en begeleiders kunnen de Vlaggenistencursus nu ook online volgen.

Sporters die een motocrosslicentie hebben aangevraagd hebben daarom een aantal vragen over onder andere de vlaggencodes moeten beantwoorden. Alle sporters vanaf 16 jaar hebben na het goed beantwoorden van de vragen een ‘vlaggetje’ op hun licentie. Dit betekent dat zij tijdens clubtrainingen, -wedstrijden en DMX als vlaggenist langs de baan kunnen worden ingezet.

Sporters onder de 16 jaar mogen niet als vlaggenist worden ingezet. Toch zullen zij er tijdens diverse clubevenementen voor moeten zorgen dat zij iemand meebrengen die dat wel mag. Wij willen dan ook graag ouders, monteurs en begeleiders oproepen om mee te doen aan de zogenaamde Vlaggenistencursus.

Deze cursus is gratis en is bedoeld om iedereen een stukje basiskennis mee te geven alvorens de vlag te hanteren. Voorwaarde is dan je 16 jaar of ouder bent. Deze oproep geldt ook voor licentiehouders die met hun licentie deel mogen nemen aan clubwedstrijden, zoals Offroad licentiehouders.

Na het volgen van deze korte cursus en het goed beantwoorden van de vragen krijg je vlaggenistenlicentie. Hoe? Na het afronden ontvang je een email met daarin de verwijzing naar de KNMV-app waar jouw vlaggenistenlicentie wordt getoond. Je dient de licentie in ieder geval tijdens clubwedstrijden bij je te hebben dan wel te kunnen tonen.

Aanvragen Vlaggenistenlicentie

Vraag je deze licentie aan, dan dien je je te registreren voor de mijn.knmv-omgeving. Eenmaal ingelogd ga je naar Licenties aanvragen.
Bij het aanvragen van de vlaggenistenlicentie, kun je de vragen voor de medische verklaring beantwoorden met “Nee”. Aan deze licentie zijn geen kosten verbonden.

Schrijf je gelijk in en je ontvangt van ons bericht wanneer en hoe je kunt beginnen met het volgen van deze cursus.