Belangenbehartiging

Dankzij de steun van onze leden kunnen wij opkomen voor motorrijdend Nederland.

KNMV: dé belangenbehartiger voor motorrijdend Nederland

Als grootste motorbond van Nederland komen we op voor de belangen van alle motorrijders. Bijvoorbeeld door het geven van tips en adviezen aan overheid en wegbeheerders, het bevorderen van de veiligheid en het voeren van een actief politiek beleid.

In veel gevallen treden we samen naar voren met partijen zoals de Motorrijders Actie Groep (MAG) en de Federation of European Motorcyclists Associations (FEMA). Ook maken wij deel uit van het Motorplatform. Het Motorplatform wordt gevormd door vertegenwoordigers van de overheid, belangenorganisaties en verkeersveiligheidsorganisaties. De doelstelling van het Motorplatform is om de verkeersveiligheid voor motorrijders en hun omgeving zodanig te verbeteren dat het aantal motorongevallen drastisch zal verminderen.

Actuele thema’s:

  • Dossier geluidsoverlast
  • Motorrijbewijs vanaf 16 jaar
  • Europese APK-plicht voor motoren

Klik hier voor meer informatie over de actuele thema’s waar wij ons actief voor inzetten en lees hier ook over overige en afgelopen projecten.

Lobbyen in Den Haag

Regelmatig bezoeken we het Binnenhof en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het netwerk groeit en de contacten beginnen zichtbaar vruchten af te werpen. Dankzij het lobbywerk geven we toelichting in de Tweede Kamer in een aantal belangrijke dossiers over veiligheid op de weg. Ook zoekt de politiek ons actief op als er expertise over veilig motorrijden nodig is.

Nieuwsberichten

Bekijk al het nieuws