Sportlicentie
aanvragen

Bij de KNMV kun je terecht voor alle soorten motorsportlicenties. Je hebt een KNMV-licentie nodig om mee te doen aan trainingen en wedstrijden op motorsportaccommodaties van bij de KNMV aangesloten organisaties. Wanneer je voor de 1ste keer een Motocrosslicentie bij ons aanvraagt dien je eerst een training te volgen. Hierover ontvang je na de aanvraag automatisch een e-mailbericht.

Wat voor soort licentie heb ik nodig?

Als je alleen wilt deelnemen aan vrije trainingen, club- en/of districtswedstrijden in Nederland onder regelgeving van de KNMV, dan kun je volstaan met een KNMV Basis Sportlicentie. Deze kun je binnenkort via de site aanvragen door in te loggen op Mijn KNMV. Klik hieronder bij KNMV Basis Sportlicentie op Informatie.

Let op:

  • Buitenlandse rijders die over een internationale licentie van hun betreffende motorsportbond beschikken, kunnen met deze licentie uitsluitend rijden tijdens wedstrijden in Nederland die op de FIM/FIM Europe-kalender vermeld staan. Bij overige vrije trainingen of andere evenementen in Nederland is deze internationale licentie is niet geldig.
  • Omgekeerd geldt dit ook. KNMV internationale licentiehouders zijn dientengevolge in het buitenland niet verzekerd voor vrije trainingen of andere evenementen buiten de FIM/FIM Europe-kalender om.
  • Voor het aanvragen van een licentie bij een andere FIM/FIM-Europe bond heeft een Nederlandse rijder een rijdersrelease (vrijgave) nodig. Dit is ook het geval wanneer een buitenlandse rijder een KNMV licentie wil aanvragen. Aan deze vrijgave zijn kosten verbonden. Neem hierover contact op met het serviceteam via serviceteam@knmv.nl.

Wijziging klasse binnen dezelfde tak van sport

Uiteraard zou het tijdens het wedstrijdseizoen kunnen gebeuren dat je van klasse wilt veranderen. Dit is gedurende het seizoen éénmalig mogelijk. Je kunt hiervoor een email sturen naar sport@knmv.nl en hierin vermelden naar welke klasse de licentie omgezet moet worden plus je voorkeur voor rijnummer. De kosten van het omzetten bedragen € 25,- plus een eventueel verschil in de licentiekosten. Mocht je van klasse willen veranderen, houd dan wel rekening met een verwerkingstijd van minimaal 2 werkdagen, mede afhankelijk van ontvangst van de betaling van de kosten.

Korte Motocross Rookie Training

Begin je net met motocross en heb je een rookielicentie? Dan volg je eerst de Korte Motocross Rookie Training voor je gebruik kunt maken van je licentie. Ieder jaar weer zijn er een aantal incidenten waarbij iemand letsel oploopt een inschattingsfout die voorkomen had kunnen worden. Deze training is bedoeld om jonge rijders bewust te maken van de risico’s die je op de baan loopt. Hiermee hopen we dit soort incidenten terug te dringen.

De KMRT volg je eenmalig. Deelname kost 40,- euro. Dit bedrag dient ter vergoeding voor de organiserende club en de trainer. Heb je eerder al een motocrosslicentie bij een andere (buitenlandse) bond gehad? Dan ben je vrijgesteld van deze training, mits je een kopie van deze licentie kan tonen.

Meer informatie lees je hier.

KNMV Basis Sportlicentie

(Voor het aanvragen van een Basis Sportlicentie hoef je geen lid te zijn van de KNMV.)

Informatie
Handleiding
Direct aanvragen

KNMV Dagpas

(Buitenlandse betalingen hebben 2-3 werkdagen verwerkingstijd/Foreign payments take approx. 2-3 working days.)
(Voor het aanvragen van een Basis Sportlicentie hoef je geen lid te zijn van de KNMV/A membership of the KNMV is not required to obtain a Day Pass
.)

Informatie
Handleiding
Direct aanvragen

Overige licenties

Prijzen KNMV-licenties 2021
EK- en WK-licentieprijzen 2021
Aanvragen

Overige informatie

Basisverzekering op KNMV-licenties
Dopingverklaring
Fair play verklaring
Verzekeringsverklaring
Waarom is een medische-/ SMA-keuring nodig?
Zoek een sportmedische instelling

Sportmedische keuring in de avonduren? Neem hiervoor contact op met Vincent Luttikhold (Lichtenvoorde)
Tel: 0544-376819