Motocross

Laars in het zand, motor omzetten en vol gas op de volgende jump af! Motocross is heftig!

Wat is Motocross?

Bij motocross rijd je met een crossmotor met noppenbanden rondes op een motocrosscircuit. Motocross is op dit moment de sport met de meeste licentiehouders bij de KNMV. Dankzij de populariteit van motocross in Nederland organiseren we jaarlijks meerdere EK’s en WK’s. De bekendste Nederlandse motocrosser is zonder twijfel Jeffrey Herlings, die meerdere malen wereldkampioen is geworden.

Jeffrey is in 2018 als eerste Nederlandse rijder ooit wereldkampioen geworden in de zwaarste Motocross klasse, de MXGP.

Motocross in Nederland

In Nederland kennen we een uitgebreid aantal motocrosswedstrijden. Zo organiseren we kampioenschappen voor solo-rijders, maar ook voor wedstrijden in de zijspancross en quadcross.

Dutch Masters of Motocross

De beste Nederlandse motocrossers nemen het tijdens de Dutch Masters of Motocross (DMoMX) op tegen ’s werelds beste coureurs. De Dutch Masters of Motocross is onze zwaarste motocrosscompetitie waarbij de finale wordt gereden tijdens festival Zwarte Cross in Lichtenvoorde.

 

Motocrosscompetities

We organiseren verschillende motocrosscompetities op verschillende niveaus, met wedstrijden door heel Nederland. Vrijwel ieder weekend kun je ergens in Nederland genieten van een motocrosswedstrijd.

Bekijk de competities

Dutch Masters of Motocross

De Dutch Masters of Motocross (DMoMX) is de zwaarste competitie die wij aanbieden. De beste Nederlandse coureurs kwalificeren zich voor de DMoMX, zij mogen het opnemen tegen coureurs van wereldniveau.

Meer over de DMoMX

Overige sporten

Motocross is slechts een van de motorsportvormen die wij als KNMV aanbieden. In totaal kennen we meer dan tien verschillende soorten takken van sport. Bekijk welke sporten we verder aanbieden.

Overzicht motorsporten

Meer nieuws

Bekijk al het nieuws