Wegrace

Met je knie aan de grond bij ruim 200 kilometer per uur! Dát is wegrace!

Wat is wegrace?

Wie van gas geven en strak sturen houdt, vindt in de wegrace een prachtige uitlaatklep. Deze vorm van motorsport kenmerkt zich door snelheid, scherp bochtenwerk en laat remmen. De bekendste competitie is de MotoGP, hét toonaangevende wereldkampioenschap in de wegrace met als Nederlandse hoogtepunt de TT in Assen!

Wegrace in Nederland

In Nederland kennen we verschillende wegracekampioenschappen. Wedstrijden worden gereden op permanente en semi-permanente circuits in Nederland, Belgie en Duitsland. In Nederland wordt gereden op het TT Circuit in Assen en de Varsselring in Hengelo (Gelderland).

Benecup Wegrace

Naast de diverse Open Nederlandse Kampioenschappen wegrace organiseren we samen met de Belgische bond de BeNeCup Wegrace. Een Superbike- en Supersport-kampioenschap met wedstrijden in verschillende landen.

NK Junior Moto Racing

Met ingang van 2018 organiseren KNMV en Motorclub Assen & Omstreken het NK Junior Moto Racing. Een competitie voor de jongste talenten in de wegrace, bestaande uit acht wedstrijden door heel het land.

Meer over het NK Junior Moto Racing

Overige sporten

De wegrace is slechts een van de motorsportvormen die wij als KNMV aanbieden. In totaal kennen we meer dan tien verschillende soorten takken van sport. Bekijk welke sporten we verder aanbieden.

Overzicht motorsporten

Meer nieuws

Bekijk al het nieuws