Bondscoaches

Wegrace

Barry Veneman  is na een eigen motorsport carrière waarin hij onder meer de 24 uurs race op le Mans won en het podium mocht beklimmen tijdens het WK supersport 600. Op 1 september 2011 is hij begonnen als bondscoach Wegrace bij de KNMV. Barry is getrouwd en heeft twee kinderen waar zijn zoon ook actief is binnen de motorsport.

Hoewel de oorspronkelijke doelstelling, leraar in de techniek sector betrof, heeft dit inmiddels plaatsgemaakt voor een opleidingsfunctie binnen de motorsport tak van de KNMV. Met het opzetten van verschillende training- en opleidingsprogramma’s zijn er inmiddels al een aantal doelstellingen behaald. Tijdens de wegrace introductie in 2012 op topsport centrum Papendal sprak Barry de woorden uit dat er binnen vijf jaar een rijder uit het KNMV opleidingsprogramma het WK podium in de GP’s zou beklimmen. Pupil Bo Bendsneyder beklom in het seizoen van 2016 twee maal het podium tijdens de moto3 race.

Met ingang van 2018 gaat Barry zich bezighouden met het opstellen van de talentontwikkeling programma’s binnen de motocross en wegrace disciplines onder de academie afdeling. De praktijk functies van het bondscoachschap zullen verdeeld worden onder verschillende KNMV MT trainers.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de wegrace? Volg Barry Veneman op Twitter!