Bondscoach

Wegrace

Barry Veneman  is na een eigen motorsportcarrière, waarin hij onder meer de 24 uurs race op le Mans won en het podium mocht beklimmen tijdens het WK supersport 600, bondscoach Wegrace bij de KNMV. Dit doet hij sinds 1 september 2011. Barry is getrouwd en heeft twee kinderen. Zijn zoon Loris is ook actief binnen de motorsport.

In eerste instantie wilde Barry leraar in de techniek sector worden. Deze ambitie heeft inmiddels plaatsgemaakt voor een opleidingsfunctie binnen de motorsport tak van de KNMV. Met het opzetten van verschillende training- en opleidingsprogramma’s zijn inmiddels al een aantal doelstellingen behaald. Tijdens de wegrace introductie in 2012 op topsportcentrum Papendal sprak Barry uit dat er binnen vijf jaar een rijder uit het KNMV opleidingsprogramma het WK podium in de GP’s zou beklimmen. Dit lukte. Pupil Bo Bendsneyder beklom in het seizoen 2016 tweemaal het podium tijdens een Moto3-race.

Met ingang van 2018 gaat Barry zich bezighouden met het opstellen van de talentontwikkelingprogramma’s binnen de motocross en wegrace disciplines onder de academie afdeling. De praktijkfuncties van het bondscoachschap zullen verdeeld worden onder verschillende KNMV MT trainers.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de wegrace? Volg Barry Veneman op Twitter!