Over de KNMV

Wie zijn wij?

De Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) is het hart van motorrijdend Nederland. Wij hebben een centrale en relevante rol voor alle motorrijders, motorsporters en motorliefhebbers met onze vijf kernwaarden: PASSIE, AVONTUUR, SPORT, BETROUWBAAR en VOOR ALLE MOTORRIJDERS.

Van oorsprong is de KNMV opgericht op 26 juni 1904 als de Nederlandse Motorwielrijders Vereniging (NMV), waarna in 1917  het predicaat ‘Koninklijk’ werd ontvangen. Inmiddels hebben we 45.000 leden en zijn meer dan 300 motorclubs bij ons aangesloten.

Onze speerpunten zijn:

  • Als belangenbehartiger optreden voor alle motorrijders;
  • Het creëren en stimuleren van een veilig motorklimaat in Nederland;
  • Het verzorgen en doorontwikkelen van hoogwaardige motorrijopleidingen voor alle niveau motorrijders / topsporters.

Binnen de KNMV zijn naast een bestuur, medewerkers op het bondsbureau en bondscoaches, ledenraad, ereleden, veel vrijwilligers actief in commissies en werkgroepen.

Wat doen we?

Met passie voor motoren en motorrijden verbinden en inspireren we motorrijdend Nederland en faciliteren we hen op alle vlakken in hun hobby, sport en werk. Met onze leden en clubs gezamenlijk, organiseren we toertochten, reizen en motorsportwedstrijden door het hele land om het recreatief motorrijden en de motorsport te bevorderen. Daarnaast zijn we als sportbond aangesloten bij NOC*NSF, de FIM Europe en de FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme).

Benieuwd naar wat ons lidmaatschap jou te bieden heeft, klik dan hier voor meer informatie.

 

Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht van de KNMV bestaat uit zes personen. Bekijk hier wie in de Raad van Toezicht zitten en wat zij in hun portefeuille hebben.

Bekijk de RvT van de KNMV

Ereleden

Deze leden zijn wegens grote verdiensten voor de vereniging, benoemd tot ereleden van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging.

Bekijk de ereleden van de KNMV

Partners

Om leden meer van dienst te zijn met voordelen en een relevantere rol te spelen binnen de motorrijders van Nederland werken wij samen met een geselecteerde partners.

Bekijk onze partners

Ledenraad

De KNMV Ledenraad vertegenwoordigt alle leden en is betrokken bij besluitvorming binnen de KNMV. Hier vind je de huidige samenstelling van de Ledenraad.

Over de KNMV Ledenraad

Vrijwilligers

Vrijwilligers vervullen een belangrijke taak bij de KNMV. Bekijk waar en in welke functies zijn onze vrijwilligers actief actief zijn of word zelf vrijwilliger!

Vrijwilligersfuncties bij de KNMV

Commissies

Bij de KNMV zijn verschillende commissies actief die meedenken over allerlei zaken zoals sport, reizen en opleidingen. Onmisbaar voor de KNMV!

Bekijk de commissieleden

Statuten

In de statuten van de KNMV is het doel van onze vereniging vastgelegd en kun je ook allerlei andere belangrijke zaken nalezen. Zo blijf je op de hoogte van alle afspraken die wij maken en hebben gemaakt. We bestaan namelijk al sinds 1904. In januari 2020 zijn de statuten voor het laatst herzien.

Hier vind je de statuten

Reglementen

Hoewel de naam wellicht anders doet vermoeden, gaan de algemene KNMV-reglementen dieper in op bepaalde onderdelen van onze vereniging. In deze reglementen worden ook de taken van de verschillende leden nauwgezet omschreven, alsmede een aantal gedragscode.

Bekijk de reglementen

Beleidsplannen

Met het oog op de toekomst zijn een aantal beleidsplannen geschreven. Deze plannen geven vorm aan de route die wij als KNMV op dit moment afleggen. Je vind de beleidsplannen hier.

Bekijk de beleidsplannen

Bondsbureau

Op het bondsbureau werkt een flink team motorliefhebbers. Hier vind je een overzicht van alle medewerkers en hun contactgegevens.

Bekijk de contactgegevens

Jaarverslagen

Tijdens de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering worden jaarverslagen door de vereniging gepresenteerd en zijn na goedkeuring van de leden hier digitaal beschikbaar.

Bekijk hier de jaarverslagen

Onze Heritage

Benieuwd naar de historie van de KNMV? In het nieuwe label ‘Onze Heritage’ vind je hierover meer informatie!

Klik hier voor Onze Heritage

Vacatures

Regelmatig zijn we op zoek naar nieuwe collega's of vrijwilligers. Op deze pagina vind je alle vacante vacatures binnen de KNMV.

Bekijk de openstaande KNMV vacatures

Huisstijl KNMV

Hier vind je de handleiding voor onze huisstijl inclusief logo's, identiteit en kleurcodes. Heb je desondanks vragen? Neem dan contact met ons op.

Download de KNMV Huisstijl

Verslagen

Onder deze tegel vind je de diverse verslagen, rapportages en andere verantwoordingsdocumenten

Verslagen KNMV