Offroad

Samen met je vrienden op avontuur over een uitdagend parcours.

Wat is offroad rijden?

Offroad rijden is een motorsportevenement zonder wedstrijdelement. Tijdens een offroad-rit rijden motorrijders met offroad-motoren (motorfietsen met kenteken op legale noppenbanden) over een uitgezette route. Deze routes bestaan grotendeels uit onverharde wegen, bospaden en akkerbouwgronden.

De afstand van een offroad-route varieert tussen 35 en 65  km en deze route kan meerdere malen worden afgelegd. De offroad-ritten worden door KNMV aangesloten clubs georganiseerd, ieder jaar staan er tussen de 15 en 18 offroad-ritten op de kalender.

Bij offroad gaat het om behendigheid, inspanning en genieten in een natuurlijke omgeving.

Offroad startlicentie

Om deel te nemen aan een KNMV offroadrit heb je een Dagpas of een Offroad Startlicentie nodig. Neem je deel aan vijf ritten of meer, dan is een Offroad Startlicentie goedkoper dan een Dagpas. Daarnaast heb je nog een aantal extra voordelen.

Een Dagpas kost € 29,50 en een KNMV Offroad Startlicentie kost eenmalig 150 euro. Heb je al een KNMV Startlicentie in een andere tak van sport, dan kost de KNMV Offroad Startlicentie eenmalig 105 euro.  Met de licentie kun je:

  • Deelnemen aan alle KNMV offroad-ritten van 2020.
  • Deelnemen aan drie ONK Endurodagen.
  • Een jaar lang trainen op KNMV Crosscircuits.
Direct aanvragen

Meer nieuws

Bekijk al het nieuws