Offroad

Samen met je vrienden op avontuur over een uitdagend parcours.

Wat is offroad rijden?

Offroad rijden is een motorsportevenement zonder wedstrijdelement. Tijdens een offroad-rit rijden motorrijders met offroad-motoren (motorfietsen met kenteken op legale noppenbanden) over een uitgezette route. Deze routes bestaan grotendeels uit onverharde wegen, bospaden en akkerbouwgronden.

De afstand van een offroad-route varieert tussen 35 en 65  km en deze route kan meerdere malen worden afgelegd. De offroad-ritten worden door KNMV aangesloten clubs georganiseerd, ieder jaar staan er tussen de 15 en 18 offroad-ritten op de kalender.

Bij offroad gaat het om behendigheid, inspanning en genieten in een natuurlijke omgeving.

Aankomende offroad-ritten

KNMV Offroadlicentie

Om deel te nemen aan een KNMV Offroadrit heb je een van de volgende licenties nodig: KNMV Offroadlicentie, KNMV Endurolicentie of KNMV Internationale Rallylicentie.

Een KNMV Offroadlicentie kost € 150,00 euro. Dit is dan een jaarlicentie. Neem je deel aan tenminste vier ritten of meer, dan is een KNMV Offroadlicentie een voordelige investering (goedkoper dan een dagpas Offroad). Daarnaast heb je nog een aantal extra voordelen met een jaarlicentie Offroad: starten in de Dagstartklasse in het ONK Enduro en deelname aan cross country evenementen en – vrije trainingen die onder regelgeving van de KNMV vallen.

Heb je al een KNMV Startlicentie in een andere tak van sport, dan betaal je geen dubbel lidmaatschap en kost de KNMV Offroadlicentie slechts € 105,00 euro.

Dagpas

Een KNMV dagpas Offroad kost € 35,00 (zonder PO dekking) of € 42,50 (met PO dekking).

Meer nieuws

Bekijk al het nieuws