Sportclubs

Weinig sporten kennen zoveel variatie als de motorsport.

Flitsende wegraces en sprintwedstrijden, spectaculaire motocross en supermoto, baansporten zoals speedway, grasbaan en ijsrace, uitputtende enduro’s, trialwedstrijden en motoball. Kortom, motorsport is constant actie!

Uiteraard worden deze verschillende motorsportevenementen georganiseerd door verschillende clubs. Je kunt je voorstellen dat er heel veel moet worden geregeld, voordat zo’n evenement in kannen en kruiken is.

In Nederland organiseren de clubs die zijn aangesloten bij de KNMV zowel breedtesportevenementen als topsportevenementen. Bij de breedtesport kun je denken aan clubtrainingen en –wedstrijden, regio-, streek- of uitwisselingscompetities. Onder regelgeving van de KNMV worden er ook nationale competities georganiseerd en wedstrijden die meetellen voor jeugdcompetities.

Een selecte groep organisatoren is in staat om wedstrijden in ONK-verband en/of op EK- of WK-niveau te organiseren. Financieel en organisatorisch zijn deze evenementen een klasse apart en er komt ook veel kennis en organisatietalent van de club bij kijken. Uiteraard kan de KNMV hierbij ondersteuning bieden.

Op zoek naar meer informatie? Neem contact op met het serviceteam: 026 352 8510 of  serviceteam@knmv.nl. Voor clubs die lid zijn van de KNMV is het advies gratis.