FIM MiniGP Netherlands series

De FIM MiniGP Netherlands series begon in 2021 en is ontworpen als de eerste stap op weg naar MotoGP™. Tot op heden is er een competitie binnen de MiniGP Netherlands serie en dit betreft de MiniGP 160cc-klasse. Wereldwijd is de competitie zeer groot en bekend. Want in totaal wordt er in ongeveer twintig landen het MiniGP-kampioenschap verreden.

De deelnemers van onze serie zijn tussen de 10 en 14 jaar oud. Elk kampioenschap moet minimaal vijf evenementen bevatten, bestaande uit 10 races en de beste rijders in elke Series worden dan uitgenodigd voor de Wereldfinale.

Tijdens de FIM MiniGP Wereldfinale strijden de beste rijders uit elke serie gedurende twee dagen in Valencia voorafgaand aan de MotoGP™-seizoensfinale, waardoor een werkelijk mondiaal evenement ontstaat. Als onderdeel van de Road to MotoGP™ liggen er kansen voor het oprapen voor rijders om hogerop te komen en hun carrière verder te ontwikkelen.

Al meer dan twintig jaar investeert Dorna Sports in het openen van de deuren voor motorracen en creëert zo de Road to MotoGP™. De Road to MotoGP™ bestaat uit initiatieven over de hele wereld en biedt miljoenen jonge rijders de kans om uit te blinken. 

FIM MiniGP Series

De FIM MiniGP World Series is de eerste stap op weg naar MotoGP™, in samenwerking met de FIM en motorfederaties en vakbonden over de hele wereld. Het is het eerste wereldwijde initiatief in de motorsport dat gericht is op het creëren van gelijkheid aan de het begin van vele carriers. De steun van belangrijke partners houdt de kosten laag en strak onder controle, waardoor maximale toegankelijkheid wordt gegarandeerd voor alle jonge rijders die willen racen.

De FIM MiniGP Wereldfinale is een samenwerking tussen de FIM, Dorna Sports en motorfederaties en vakbonden over de hele wereld. Dorna Sports is de organisator van het MotoGP™ Wereldkampioenschap, het FIM JuniorGP™ Wereldkampioenschap, het MOTUL FIM Superbike Wereldkampioenschap, het FIM Enel MotoE™ Wereldkampioenschap en de Idemitsu Asia Talent Cup, evenals mede-organisator van de R&G British Talent Cup en Red Bull MotoGP Rookies Cup. Dorna en de FIM organiseren de FIM MiniGP Wereldfinale.

Het laatste nieuws

Bekijk al het nieuws