NL met sterke rijders naar Motocross of European Nations


Bas Vis - 04 oktober, 2019 FOTO - MXGP

Nog steeds blij met de MXoN-overwinning van TeamNL? Houd dat gevoel nog even vast; ook dit kan een geweldig motocrossweekend worden. Zowel de dames als de zijspannen en quads rijden hun Motocross of European Nations!

Zowel bij de zijspannen als de quads hoort Nederland bij de favorieten in het Duitse Schwedt. Afgelopen jaar in Denemarken leverde een eerste (zijspannen) en derde (quads) plek op. Dit jaar zijn de verwachtingen ook hooggespannen.

Van de zijspancombinaties Koen Hermans/Lari Kunnas, Gert van Werven/Kenny van Gaalen en Etienne Bax/Kaspars Stupelis wordt gezegd dat ze het goud wel even komen ophalen. Zo werkt dat natuurlijk niet. Vorig jaar waren Frankrijk en Letland twee en drie; ook dit jaar gaan we hen voorin terugzien.

Quadcross of European Nations

Met ijzersterke rijders als Mike van Grinsven, Joe Maessen en Marc de Vries aan de start is Nederland bij de quads podiumkandidaat. Normaal gesproken is Team USA een maatje te groot, maar vorig jaar zagen we Mike van Grinsven de Amerikanen in een direct gevecht bijna verslaan in race drie. Een gebroken ketting gooide toen roet in het eten.

Women’s Motocross of European Nations

Shana van der Vlist en Nancy van de Ven rijden in Gdansk, Polen de WMXoEN. Op dezelfde baan eindigde het duo vorig jaar als derde achter Italië en Denemarken. Nancy had toen mechanische pech in de tweede race. Nu zit er misschien wel meer in dan het brons!

De quads en zijspannen worden dit weekend hier gestreamd.