Succesvolle 66e KNMV-Reünie


Tom van Appeldoorn - 20 oktober, 2023 FOTO - Jan van Ruijven

– Persbericht –

Onder zeer gunstige weersomstandigheden kwamen tachtig leden op 6 oktober uit heel het land bijeen voor de jaarlijkse reünie voor leden die minstens 25 jaar lid van de KNMV zijn.

Plaats van ontvangst was Restaurant ‘Dientje’ in Gemert. Het dagprogramma van de reünie (van 10.00 tot 19.00 uur) bestond uit een aantal mooie momenten om mee te maken. Kern van de reünie is wel de ontmoeting van motorliefhebbers die de nodige jaren ervaring hebben met het fenomeen ‘motorfiets’ in de ruimste zin van het woord. Wegracers, crossers, enduro-rijders en toerrijders. De reünie is een mooi moment om terug te blikken op een succesvol motorleven, gelardeerd met sterke verhalen en soms aangevuld met fotoboeken, een film, of iets dergelijks.

Op initiatief van Jan Pol werd dit jaar ook stil gestaan bij de Internationale Motorzesdaagse (ISDE) die precies dertig jaar geleden door de KNMV in Assen werd georganiseerd. Een 10-tal rijders en organisatoren uit die tijd was speciaal naar Gemert gekomen om op die tijd terug te blikken. Eén van die deelnemers, Henry Flierhuis, vertelde op dermate boeiende wijze dat je de indruk kreeg dat die wedstrijd pas gereden was! Hierna werd een samenvatting van de wedstrijdbeelden uit 1993 vertoond, die met grote inspanning door Aaldert Kuiper waren samengesteld.

Na de lunch werd door degenen die niet aan de motortoerrit deelnamen (het grootste deel van de aanwezigen) een bezoek gebracht aan het “Museum Van Alles Wa”, dat voornamelijk gaat over 50cc en 125cc Crossmotoren en Sport bromfietsen. Een mooi ruim opgezet museum waar inderdaad van alles wat over motor gerelateerde zaken te bewonderen viel. In de tussentijd reed een 20-tal toerrijders een mooie rit onder leiding van Jan de Geus, die de route had uitgezet. Terug in ‘Dientje’ werd onder het genot van een borrel, namens het reüniebestuur door voorzitter Simon Groen, de “Frans Schuddeboom Trofee” uitgereikt aan Jan Kostwinder voor zijn bijzondere verdiensten voor de KNMV en blijvende bijdrage aan de classic motorsport.

Koffie/thee, lunch en diner waren allemaal in het dagprogramma inbegrepen, waarbij de consumpties tijdens het diner door het bestuur van de KNMV werd aangeboden. Voldaan ging iedereen rond 20.00 uur weer huiswaarts.

Volgend jaar zal de KNMV-reünie 25Plus worden gehouden op vrijdag 4 oktober 2024. De locatie is nog niet bekend. Belangstellende KNMV-leden voor deze reünie kunnen zich aanmelden op: reunie@knmv25plus.nl.