Michael van der Mark P6, P8 en DNF in WorldSBK Indonesië


Martijn Spliethof - 02 maart, 2023 FOTO - Michael van der Mark (website)

De tweede ronde van het World Superbike kampioenschap is in het weekend van 3 tot en met 5 maart 2023 op het Pertamina Mandalika International Street Circuit in Indonesië.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl
Waar te volgen op TV

WorldSBK

Race 1:
Álvaro Bautista heeft de eerste World Superbike race gewonnen. De Spanjaard nam de leiding in de vijfde ronde over en won met grote voorsprong, voor Toprak Razgatlioglu en Andrea Locatelli. Michael van der Mark reed een sterke race en finishte als zesde.

Superpole Race:
Toprak Razgatlioglu heeft een hectische Superpole Race gewonnen. De race werd onderbroken wegens een flinke crash en later herstart over acht ronden. Bautista kwam ten val na een incident met Rea, Michael van der Mark werd na een sterke slotfase als achtste afgevlagd.

Race 2:
Álvaro Bautista heeft de tweede race gewonnen. De race werd herstart na een zware crash van Michael van der Mark waarbij de Spanjaard zegevierde, voor Toprak Razgatlioglu en Xavi Vierge.

Kwalificatie:
Toprak Razgatlioglu heeft pole position behaald, voor teamgenoot Andrea Locatelli en wereldkampioen Álvaro Bautista. Michael van der Mark kwalificeerde zich als tiende.

WorldSSP

Race 1:
Can Öncü heeft de eerste World Supersport race gewonnen. De Turkse coureur behaalde zijn eerste overwinning in deze klasse, voor Federico Caricasulo en Niki Tuuli. Glenn van Straalen streed voor een plaats in de top vijf maar werd er in de voorlaatste ronde afgereden door Nicolò Bulega. Van Straalen kon zijn Yamaha nog oprapen maar moest genoegen moet nemen met een elfde plaats.

Race 2:
Federico Caricasulo heeft de tweede race gewonnen. De Italiaan viel in de laatste ronde aan en behaalde zijn eerste overwinning sinds 2019, achter hem finishten landgenoten Stefano Manzi en Nicolò Bulega als tweede en derde. In de tweede ronde kwam een einde aan de race van Glenn van Straalen vanwege een crash.

Kwalificatie:
Nicolò Bulega heeft voor het eerst pole position behaald in de World Supersport klasse. Met een nieuw ronderecord mag de Italiaan vanaf de eerste plaats starten, voor Federico Caricasulo en Can Öncü. Glenn van Straalen start vanaf de zevende plaats.