Jeffrey Buis derde en vierde in WorldSSP300 Imola (Italië)


Martijn Spliethof - 13 juli, 2023 FOTO - Jeffrey Buis (Facebook)

De zevende ronde voor het Wereldkampioenschap Superbike, Supersport en Supersport 300 was van 14 tot en met 16 juli 2023 op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola in Italië.

Tijdschema en volledige uitslagen bij Racesport.nl
Waar te volgen op TV

Supersport

Race 1:
Stefano Manzi heeft de eerste World Supersport race gewonnen. De Ten Kate Racing coureur nam in de eerste ronde de leiding over en gaf deze niet meer uit handen totdat de rode vlag in de laatste ronde werd gezwaaid, hij won voor Marcel Schrötter en Nicolò Bulega. Glenn van Straalen werd dertiende nadat hij in de openingsronde moest uitwijken voor een incident.

Race 2:
Stefano Manzi heeft de tweede race gewonnen. De Italiaan was in de tweede helft van de race oppermachtig en behaalde zijn derde overwinning van het jaar, voor landgenoten Nicolò Bulega en Yari Montella. Glenn van Straalen kwam niet aan de finish vanwege een crash.

Kwalificatie:
Nicolò Bulega heeft pole position behaald in de World Supersport klasse. De Italiaan was het snelst, voor landgenoten Federico Caricasulo en Stefano Manzi. Glenn van Straalen kwalificeerde zich als negentiende.

Supersport 300

Race 1:
Matteo Vannucci heeft de eerste World Supersport 300 race gewonnen. De Italiaan wist in de laatste ronde een onderlinge strijd met Dirk Geiger te winnen, Jeffrey Buis kwam daarachter als derde over de finish. Ruben Bijman eindigde als 26e, Loris Veneman viel uit.

Race 2:
Matteo Vannucci heeft ook de tweede race gewonnen in Imola. De Italiaan maakte er een dubbelzege van op zijn thuiscircuit, voor Dirk Geiger en Humberto Maier. Jeffrey Buis was de beste Nederlander op de vierde plaats. Loris Veneman finishte als vijftiende. Voor Ruben Bijman kwam de race al vroeg ten einde vanwege een crash.

Kwalificatie:
Dirk Geiger heeft pole position behaald, voor Matteo Vannucci en Petr Svoboda. Jeffrey Buis was de snelste Nederlander met de tiende rondetijd. Loris Veneman kwalificeerde zich als 24e, Ruben Bijman als 25e.