Bendsneyder 17e in Moto2 Jerez (Spanje)


Martijn Spliethof - 27 april, 2023 FOTO - Bo Bendsneyder (Facebook)

De vierde ronde voor het Wereldkampioenschap MotoGP, Moto2 en Moto3 is in het weekend van 28 tot en met 30 april 2023 in het Spaanse Jerez.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl
Waar te volgen op TV

Moto2

Race:
Sam Lowes heeft de Moto2 race met overtuiging gewonnen. De Brit nam in de eerste ronde de leiding over en gaf deze niet meer uit handen, Spanjaarden Pedro Acosta en Alonso López maakten het podium compleet. Bo Bendsneyder finishte als zeventiende, Zonta van den Goorbergh als 23e.

Kwalificatie:
Sam Lowes heeft pole position behaald op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto. De Brit was maar liefst een halve seconde sneller dan de concurrentie, Pedro Acosta en Jake Dixon maakten de eerste startrij compleet. Bo Bendsneyder en Zonta van den Goorbergh eindigden als vijftiende en zeventiende.

Moto3

Race:
Ivan Ortolâ heeft de Moto3 race op zijn naam geschreven. Het was de tweede opeenvolgende zege voor de Spanjaard, die in deze race David Alonso en Jaume Masia op de finish nipt voor wist te blijven. Collin Veijer passeerde in deze race als drieëntwintigste de finish, ondanks een crash zes ronden voor het einde van de race.

Kwalificatie:
Deniz Oncu heeft de pole van de Gran Premio MotoGP Guru by Gryfyn de España voor zich opgeëist. De Red Bull KTM Ajo coureur was tijdens de kwalificatie het snelst, voor Ivan Ortala en David Munoz. Collin Veijer kwalificeerde zich als twintigste voor de zondag te verrijden race.