Van der Mark DNF, p10 en p12 in WorldSBK Indonesië


Martijn Spliethof - 11 november, 2022 FOTO - Michael van der Mark (Facebook)

De elfde en voorlaatste ronde voor het Wereldkampioenschap Superbike en Supersport was op het Pertamina Mandalika International Street Circuit in Indonesië. Het circuit was wederom voorzien van nieuw asfalt en er was een aangepast tijdschema om de tropische regenbuien, die vaak aan het eind van de middag vallen, voor te blijven.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl
Waar te volgen op TV

WorldSBK

Race 1:
Toprak Razgatlioglu heeft de eerste race van het weekend gewonnen, voor Álvaro Bautista en Jonathan Rea, waarmee hij het kampioenschap voor de Ducati coureur nog met minstens een dag uitstelt. Michael van der Mark reed zijn beste race van het seizoen maar kwam ten val.

Superpole Race:
Toprak Razgatlioglu heeft de Superpole Race gewonnen. De Turkse coureur wist Jonathan Rea na een spannende strijd voor te blijven, Andrea Locatelli werd derde. Michael van der Mark eindigde als tiende.

Race 2:
Toprak Razgatlioglu heeft ook Race 2 gewonnen en daarmee zijn tweede hattrick behaald. Álvaro Bautista werd tweede en schreef daarmee het 2022 World Superbike kampioenschap op zijn naam. Michael van der Mark werd twaalfde.

Kwalificatie:
Toprak Razgatlioglu heeft pole position behaald. De regerend wereldkampioen was ruim een seconde sneller dan Jonathan Rea en teamgenoot Andrea Locatelli. Michael van der Mark kwalificeerde zich als elfde.

WorldSSP

Race 1:
Niki Tuuli heeft de eerste race gewonnen, voor Federico Caricasulo en Can Öncü. Het was de eerste overwinning van de Fin in ruim vijf jaar tijd. Dominique Aegerter werd vierde en behaalde daarmee zijn tweede World Supersport titel op rij met Ten Kate Racing. Glenn van Straalen ging onderuit en haalde de finish niet.

Race 2:
Dominique Aegerter heeft zondag de ingekorte tweede race gewonnen, voor Stefano Manzi en Can Öncü. De tweevoudig WorldSSP kampioen kwam sterk terug na een lastige openingsfase en reed aan de leiding toen de rode vlag werd gezwaaid wegens een crash van Niki Tuuli. Glenn van Straalen werd zestiende.

Kwalificatie:
Niki Tuuli heeft pole position behaald, voor Can Öncü en Dominique Aegerter. Glenn van Straalen kwam ten val in deze sessie en kwalificeerde zich als veertiende.