Opnieuw beenblessure voor Van der Mark in WK Superbike Estoril (Portugal)


Martijn Spliethof - 19 mei, 2022 FOTO - Michael van der Mark (website)

De derde ronde voor het FIM World Superbike kampioenschap was in het Portugese Estoril.

Michael van der Mark kwam op vrijdag tijdens de eerste vrije training hard ten val, waarbij de BMW Motorrad WorldSBK Team coureur opnieuw een blessure heeft opgelopen. Van der Mark heeft inmiddels in Lissabon een geslaagde operatie ondergaan aan zijn gebroken rechterbovenbeen.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl
Waar te volgen op TV

WorldSSP

Race 1:
Dominique Aegerter heeft zaterdagmiddag de eerste race van het weekend gewonnen, voor Lorenzo Baldassarri en Nicolo Bulega. De Zwitser werd in de beginfase onder druk gezet door Glenn van Straalen maar de Nederlander ging onderuit, ondanks dat kwam hij alsnog als zevende over de finish.

Race 2:
Dominique Aegerter heeft zondagmiddag ook de tweede race gewonnen. Onder wisselvallige weersomstandigheden bleek de Zwitser uiteindelijk wederom superieur en behaalde hij zijn vijfde zege op rij, voor Kyle Smith en Lorenzo Baldassarri. Glenn van Straalen reed mee in de kopgroep en kwam als achtste over de finish.

Kwalificatie:
Dominique Aegerter heeft zaterdagochtend op dominante wijze pole position behaald. De Ten Kate Racing coureur was ruim 0,8 seconde sneller dan Nicolò Bulega en de Nederlander Glenn van Straalen.

WorldSSP300

Race 1:
Marc García heeft zaterdagmiddag de eerste World Supersport 300 race gewonnen. De Spanjaard was in een fel duel verwikkeld met Samuel di Sora en kwam als winnaar over de streep dankzij een perfect getimede slipstream. Yuta Okaya werd daarachter derde. Victor Steeman was de beste Nederlander op de vierde plaats, Ruben Bijman eindigde als negende.

Race 2:
Samuel di Sora heeft zondagmiddag de tweede gewonnen. Vanaf de laatste plaats op de grid wist de Fransman een chaotische race te winnen voor Inigo Iglesias en Mirko Gennai. Victor Steeman kwam als vijfde over de streep maar overschreed de track limits in de laatste ronde waardoor hij als zesde werd geklasseerd. Ruben Bijman eindigde opnieuw als negende.

Kwalificatie:
Yuta Okaya heeft zaterdagochtend pole position behaald, voor Marc García en Samuel di Sora. Victor Steeman was de snelste Nederlander met de zesde rondetijd. Ruben Bijman kwalificeerde zich als 21e.