Bo Bendsneyder zevende in Moto2, Collin Veijer op RBRC-podium in Jerez (Spanje)


Martijn Spliethof - 28 april, 2022 FOTO - Bo Bendsneyder (Facebook)

Ronde zes voor het Wereldkampioenschap MotoGP was de Gran Premio Red Bull de España op het circuit van Jerez, met Nederlandse deelnemers in de Moto2 (Bo Bendsneyder en Zonta van den Goorbergh) en de Red Bull MotoGP Rookies Cup (Collin Veijer).

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl
Waar te volgen op TV

Races

Moto2:
Ai Ogura heeft zijn eerste overwinning behaald in de Moto2 klasse op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto. De Japanner was foutloos van start tot finish en won voor Aron Canet en Tony Arbolino. Bo Bendsneyder reed een bekeken race en passeerde de finish als zevende. Zonta van den Goorbergh eindigde als negentiende.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 1:
José Rueda heeft zaterdagmiddag de eerste race van het weekend gewonnen op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto. De Spanjaard wist landgenoot Ángel Piqueras in een sprint naar de streep voor te blijven, Collin Veijer reed een ijzersterke race en kwam vanaf de negende startplaats als derde over de finish.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 2:
Máximo Quiles heeft zondagmiddag de tweede race van het weekend gewonnen, voor Luca Lunetta en José Rueda. Collin Veijer kwam opnieuw als derde over de finish, maar had de track limits overschreden in de laatste ronde, waardoor hij teruggezet werd naar de vierde plaats.

Kwalificaties

Moto2:
Ai Ogura vertrekt zondag vanaf de pole tijdens de Moto2 race van de Gran Premio Red Bull de España. De Japanner was zaterdagmiddag in de kwalificatie het snelst, voor Tony Arbolino en Sam Lowes. Bo Bendsneyder kende een uitstekende kwalificatie en mag vanaf de achtste plaats op de grid aan de race beginnen. Zonta van den Goorbergh kwalificeerde zich als vierentwintigste.

Red Bull MotoGP Rookies Cup:
Collin Veijer start dit weekend vanaf de derde startrij op de grid. De Nederlander wist zich als negende te kwalificeren voor de twee te verrijden RBRC races. De pole werd vrijdagmiddag behaald door de Spanjaard José Rueda, voor de Italianen Filippo Farioli en Luca Lunetta.