Buis wint WorldSSP300 Race 1, Van der Mark zevende en achtste in WorldSBK Jerez (Spanje)


Martijn Spliethof - 24 september, 2021 FOTO - Michael van der Mark (Facebook)

Ronde 10 van het Wereldkampioenschap Superbike was op Circuito de Jerez in Spanje.

Als gevolg van een ernstige crash in World Supersport 300 race 1 werd de rest van het programma op zaterdag in Jerez afgelast. De 15-jarige Spanjaard Dean Berta Viñales kwam in die race ten val, hij overleed aan de gevolgen.

Michael van der Mark eindigde als zevende en achtste in de twee WorldSBK races van het weekend.

Jeffrey Buis wist de eerste WorldSSP300 race winnend af te sluiten, in de tweede race finishte hij als vierde.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl

Races

WorldSBK Race 1:
Toprak Razgatlioglu heeft zondag race 1 van de Motul Spanish Round gewonnen. De Yamaha coureur kwam na 20 ronden als eerste over de finish na een spannend duel met Jonathan Rea die tweede werd. Scott Redding passeerde als derde de finish terwijl Michael van der Mark als zevende werd afgevlagd.

WorldSBK Race 2:
Toprak Razgatlioglu heeft zondag goede zaken gedaan in de strijd voor de 2021 wereldtitel. Na zijn winst in Race 1 wist de Yamaha coureur zondagmiddag ook Race 2 van de Motul Spanish Round te winnen,  voor Scott Redding en Alvaro Bautista. Michael van de Mark werd achtste.

WorldSSP Race 1:
Dominique Aegerter heeft zondagmiddag de WorldSSP race op zijn naam geschreven. De Ten Kate Racing Yamaha coureur leidde de race van start tot finish om eindelijk met een voorsprong van bijna tien seconden op Philipp Öttl en Nikki Tuuli de finish te passeren. Glenn van Straalen, de enige Nederlander in het veld, kwam in deze race ten val.

WorldSSP300 Race 1:
Jeffrey Buis heeft zaterdagmiddag de eerste race van het weekend gewonnen, voor Inigo Iglesias en Bahattin Sofuoglu. De Nederlander reed op het juiste moment aan de leiding toen drie ronden voor het einde de rode vlag werd gezwaaid. Victor Steeman eindigde als elfde, Koen Meuffels als veertiende. Ruben Bijman haalde de finish niet door een valpartij in de zesde ronde.

WorldSSP300 Race 2:
Bahattin Sofuoglu heeft zondagmiddag de tweede race gewonnen, voor Inigo Iglesias en Yuta Okaya. Jeffrey Buis werd vierde na een intense strijd, hij maakte daarmee veel punten goed op de uitgevallen WK leider Adrian Huertas. Ruben Bijman eindigde als negende, Koen Meuffels werd dertiende, Victor Steeman kwam als twintigste over de streep.

Kwalificaties

WorldSBK:
Toprak Razgatlioglu heeft zaterdagochtend pole position behaald in de World Superbike klasse. Mede dankzij een indrukwekkende vierde sector was de WK leider het snelst, voor Kawasaki coureurs Alex Lowes en Jonathan Rea. Michael van der Mark kwalificeerde zich als dertiende.

WorldSSP:
Philipp Oettl heeft zaterdagochtend pole position behaald op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto, voor Dominique Aegerter en Federico Caricasulo. Glenn van Straalen noteerde een keurige elfde tijd.

WorldSSP300:
Adrian Huertas heeft zaterdagochtend pole position behaald. In de Superpole sessie was de Spanjaard het snelst, voor Bahattin Sofuoglu en Meikon Kawakami. Jeffrey Buis was de snelste Nederlander met de twaalfde tijd. Victor Steeman kwam naar de veertiende tijd, Ruben Bijman naar de twintigste en Koen Meuffels naar de 25e.