Michael van der Mark zevende, dertiende en zesde in WorldSBK Estoril (Portugal)


Martijn Spliethof - 28 mei, 2021 FOTO - Michael van der Mark (Facebook)

Op het Autódromo do Estoril in Portugal werd de tweede ronde verreden van het 2021 FIM Superbike World Championship, de Gaerne Estoril Round.

Michael van der Mark kwam als enige Nederlander in Estoril in actie, de WorldSSP300 klasse reed dit weekend niet. In de drie WorldSBK races kwam Van der Mark met de BMW M 1000 RR als zevende, dertiende en zesde over de finish.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl

Races

WorldSBK Race 1:
Scott Redding wist in een spannende wedstrijd Toprak Razgatlioglu en Jonathan Rea van zich af te houden en won de eerste race. Het drietal kwam binnen een seconde van elkaar over de finish. Michael van der Mark reed een goede race en kwam als zevende over de eindstreep.

WorldSBK Superpole Race:
Jonathan Rea was zondagmorgen de sterkste in de Tissot Superpole Race. Toprak Razgatlioglu en Scott Redding finishten als tweede en derde. Michael van der Mark kende een moeizame race die eindigde in dertiende positie.

WorldSBK Race 2:
Jonathan Rea heeft de afsluitende race in Estoril gewonnen, Chaz Davies werd tweede en Toprak Razgatlioglu derde na twee long lap penalty’s. Scott Redding kwam ten val na een strijd met Rea. Michael van der Mark finishte na een sterke race als zesde.

Kwalificaties

WorldSBK:
Jonathan Rea heeft zijn tweede pole position van het seizoen binnen. De Kawasaki coureur was het snelste in de Superpole op het Circuito Estoril, voor Scott Redding en Toprak Razgatlioglu. Michael van der Mark kwalificeerde zich als twaalfde.