WK Moto2, MotoE en RBRC Jerez (Spanje)


Martijn Spliethof - 30 april, 2021 FOTO - Bo Bendsneyder (Facebook)

De Gran Premio Red Bull de España was op het circuit van Jerez. Er kwamen drie Nederlanders aan de start: Bo Bendsneyder (Moto2), Collin Veijer (Red Bull MotoGP Rookies Cup) en Jasper Iwema (MotoE). Voor Jasper Iwema betekende dit na acht jaar een comeback in de wegrace, hij gaat dit seizoen rijden in de MotoE klasse voor het Spaanse Pons Racing 40 team.

Bo Bendsneyder had het hele weekend veel last van ‘armpump’ (harde onderarmen), hij wist er toch nog een vijftiende plaats uit te slepen in de Moto2 race.

Collin Veijer eindigde in de eerste Red Bull MotoGP Rookies Cup als negende, in de tweede race haalde hij de finish niet.

Jasper Iwema finishte in zijn eerste MotoE race op de elfde plaats.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl

Races

Moto2:
Fabio Di Giannantonio heeft zondagmiddag de race op zijn naam geschreven. De Italiaan passeerde na 23 ronden als winnaar de finish, voor Marco Bezzecchi en Sam Lowes. Bo Bendsneyder passeerde als vijftiende de zwart/wit geblokte vlag.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 1:
De eerste race is zaterdagmiddag gewonnen door de Spanjaard David Munoz. Ivan Ortola en Diogo Moreira eindigden als tweede en derde. Collin Veijer passeerde als tiende de finish, maar werd als negende  geklasseerd doordat een rijder voor hem werd gestraft wegens overschrijding van de tracklimits.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 2:
Daniel Holgado is zondagmiddag winnaar geworden van de tweede race, voor Diogo Moreiro en Alex Millian. Collin Veijer kwam tijdens de race ten val en moest vroegtijdig opgeven.

MotoE:
De eerste FIM Enel World Cup race van 2021 is zondagmiddag gewonnen door Alessandro Zaccone, voor Dominique Aegerter en regerend kampioen Jordi Torres. Jasper Iwema passeerde in zijn eerste wedstrijd in deze klasse als elfde de finish.

Kwalificaties

Moto2:
Remy Gardner heeft de pole voor zich opgeëist. De Australiër was het snelst tijdens de kwalificatie, voor de Italianen Fabio Di Giannantonio en Marco Bezzecchi. Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als vijftiende.

Red Bull MotoGP Rookies Cup:
David Alonso vertrekt dit weekend vanaf de pole tijdens de twee te verrijden races. De Spanjaard met Colombiaans paspoort was vrijdag het snelst tijdens de kwalificatie, voor Daniel Holgado en Diogo Moreira. Collin Veijer kwalificeerde zich als tiende.

MotoE:
In deze klasse rijden alle deelnemers met elektrische motoren van het Italiaanse merk Energica. De Braziliaan Eric Granado zette de snelste tijd op de klok in de kwalificatie, voor de Duitser Lukas Tulovic en de Spanjaard Fermin Aldeguer. Jasper Iwema kwalificeerde zich op de vijftiende plaats.