Persbericht: Handige tips voor een veilige rit!

Samen Richting Nul Verkeersslachtoffers

Persbericht - 04 mei, 2020

Onderstaand persbericht is onderdeel van de verkeersveiligheidscampagne ‘Samen richting Nul verkeersslachtoffers!’ van het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe.

Iedereen in Nederland wordt aangeraden om thuis te blijven. Toch hebben veel motorrijders de motor weer van stal hebben gehaald en een ritje gemaakt. We willen deze motorrijders wijzen op het belang van veilig motorrijden. Juist in deze tijden is het immers ontzettend belangrijk dat motorrijders veilig op pad gaan. Daarom staan hieronder een aantal handige tips voor een veilige motorrit.

  • Check je bandenspanning. Een goede bandenspanning zorgt voor een betere wegligging, een kortere remweg en een langere levensduur van de banden. Bekijk daarnaast ook of er geen oneffenheden zoals spijkers in de banden zitten.
  • Werken de remmen? Test altijd voor vertrek of de remmen werken. Controleer daarnaast of er remvloeistof in het reservoir zit en ververs de vloeistof regelmatig.
  • Controleer de schokdempers. Controleer regelmatig of je schokdempers niet versleten zijn. Met versleten schokdempers heb je namelijk een slechte wegligging. Bovendien slijten nieuwe banden dan veel sneller.
  • Check je verlichting. Goede verlichting is belangrijk om goed voor je te kunnen kijken. Daarnaast rijdt het lekker ontspannen, word je minder snel moe en zien andere weggebruikers jou ook beter. Controleer daarom voor elke rit de verlichting even.
  • Draag beschermende en opvallende kleding. Door een goed beschermend motorpak te dragen, ben je goed beschermd en duidelijk zichtbaar voor medeweggebruikers. Draag ook hoge schoenen/laarzen en dikke handschoenen en natuurlijk een goed zittende (geen tweedehands!) helm.
  • Anticipeer op je medeweggebruikers. Sommige weggebruikers zijn niet goed bedacht op motorrijders en zien je snel over het hoofd. Let daarom extra goed op het gedrag van je medeweggebruikers en anticipeer op tijd op situaties.
  • Oefen het sturen en remmen. Een oefenritje op een rustige plek dichtbij huis kan helpen om het rijden weer even te oefenen. Oefen ook direct de noodstop bij verschillende snelheden.

Win een KNMV-rijvaardigheidstraining!

Wil je kans maken op een check voor je motor of een rijvaardigheidstraining? Volg dan de Facebookpagina Samen Richting Nul Verkeersslachtoffers. Hierop worden ook allerlei handige tips gedeeld!

Wilt je meer weten over de campagne? Klik dan hier voor meer informatie.

 

Veilig op pad? Mooi man!
Veilig op pad? Mooi man!