Wegracecursus

Wegracecursus

Een wegracecursus kan bij verschillende aanbieders (bijvoorbeeld Trackdays4all, CRT, Racing School Europe en Toms/ RSZ) gevolgd worden. Deze cursus is noodzakelijk voor de aanvraag van een KNMV-startlicentie.

Certificaat

Na afloop van een cursus ontvang je een wegracecursuscertificaat. Dit certificaat is drie jaar geldig en hiermee kun je in de toekomst een KNMV-startlicentie aanvragen (een licentie is dus niet inbegrepen).

Wegracecursus Junior Racing

Voor de deelname aan het NK Junior Moto Racing is een KNMV Startlicentie Junior Racing benodigd. Daarmee is de Basis Sportlicentie voor de Junior Racing komen te vervallen. Tevens is met ingang van seizoen 2021 een wegracecursus toegevoegd als verplicht onderdeel in de aanvraag voor de Startlicentie Junior Racing. Onder leiding van KNMV-trainers zal een dagvullend programma (van 10.00 uur tot 17.00 uur) worden gegeven zodat je beter voorbereid bent om te kunnen racen. Het is dus geen vrije training.

Wat houdt de wegracecursus voor Junior Racing in?

De wegracecursus is opgezet om een leerzame en plezierige cursusdag te beleven. Er zullen verschillende aspecten op het gebied van rijtechniek en veiligheid (vlaggencodes), als ook wedstrijdelementen aan bod komen.

Om te kunnen voldoen aan alle facetten van de wegracecursus, zullen er in het programma tevens op de startgrid individuele starts en groepstarts worden geoefend, zullen er gele en rode vlagsimulaties plaatsvinden en wordt gewerkt met situaties waarbij het in- en uitrijden van de pitstraat wordt beoefend. Daarnaast wordt er een theorieworkshop met afsluitend examen gegeven. Deze wegracecursus kost veertig euro. Wanneer je de wegracecursus succesvol hebt afgerond ontvang je een certificaat en wordt jouw licentie in de KNMV-app op akkoord gezet.

Voor wie is de wegracecursus bedoeld?

Iedereen die een KNMV Startlicentie Junior Racing aanvraagt dient de wegracecursus voor Junior Racing te volgen, ook wanneer je al eerder aan het NK Junior Moto Racing hebt deelgenomen. De wegracecursus voor Junior Racing hoeft slechts één keer te worden gevolgd. Rijders die de cursus in 2021 volgen, hoeven deze dus later niet meer te doen. Rijders die in de afgelopen drie jaar een KNMV-wegracecursus (of via CRT/Trackdays4all/TOMS/Racing School Europe) hebben gevolgd, dan wel in het bezit zijn van een internationale KNMV Startlicentie (bijvoorbeeld Supersport 300), hoeven deze wegracecursus niet te volgen.

Waar en wanneer zijn de cursusdagen?

De cursusdagen zijn verdeeld in rijklassen en vinden plaats op de TT Junior Track in Assen. De cursusdagen voor 2024 worden binnenkort bekend.

Hoe vindt de inschrijving plaats?

De inschrijving voor de wegracecursus voor Junior Racing is nu geopend. Dit kun je doen door hierboven op de datum van de betreffende klasse te klikken. Indien je actief bent in twee klassen, hoef je niet twee keer de cursus te volgen. Vraag de licentie aan en schrijf je in bij de klasse waarin je de wedstrijden gaat rijden.

Meer informatie

Informatie over de reguliere wegracetraining komt binnenkort online. Meer weten over het wegracen? Neem contact op met Erik Cornelis, Sportcoördinator: via e.cornelis@knmv.nl.