Wegracecursus

Indien je voor het eerst een wegracelicentie aanvraagt, dien je een KNMV-erkende wegracecursus met goed gevolg af te leggen. Aanbieders van deze cursus zijn:

De KNMV-erkende wegracecursus bestaat uit theorie en praktijksessies op het circuit en is de basis voor alle licenties. Tijdens de wegracecursus wordt jouw rijgedrag op de baan beoordeeld en de theorie wordt geëxamineerd.

Dispensatieregeling

Vanaf 2015 is een dispensatieregeling licentievoorwaarden in de soloklassen van kracht. Voor een aantal deelnemers bestaat de mogelijkheid tot dispensatie op het praktijkgedeelte van de wegracecursus. Het theoretische deel van de wegracecursus en vlaggencodes zal wel gevolgd moeten worden. De theorie wordt getoetst onder supervisie van de bondscoach.

Dispensatie voor het praktijkgedeelte is mogelijk voor:

  • Breedtesportlicentiehouders in de soloklassen met aantoonbare ervaring in een raceklasse van minimaal één jaar, niet ouder dan 3 jaar, met bewijs van de cursus die gevolgd is voor die competitie, niet zijnde een KNMV-erkende wegracecursus en een kopie van een licentie niet ouder dan 3 jaar.

Meer informatie
Meer weten over het wegracen? Neem contact op met Camiel van Berkesteijn, secretaris Wegrace via c.vanberkesteijn@knmv.nl.