The Ultimate Lap

 

KNMV op zoek naar het Dutch eMotoGP Team!

KNMV op zoek naar het Dutch eMotoGP Team!

Kwalificeer je via The Ultimate Lap

Als eerste Nederlandse sportbond gaat de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) op zoek naar een eigen esports team, het Dutch eMotoGP Team.

De eerste ‘echte’ MotoGP race van 2018 staat aankomende zondag pas gepland, maar vanaf vandaag start de KNMV de zoektocht naar haar eigen esports team. Via de The Ultimate Lap kunnen motorsportfans en gamers zich kwalificeren door hun snelste rondetijd neer te zetten in de MotoGP game.

Het Dutch eMotoGP Team zal vervolgens onder professionele begeleiding klaar worden gestoomd voor het wereldkampioenschap eMotoGP, dat later dit jaar zal plaatsvinden.

“Wij zijn er trots op dat we als eerste sportbond in Nederland met dit nieuwe gaming concept komen. Op deze manier bereiken we de nieuwe, jongere generatie en maken we ze enthousiast voor deze nieuwe tak van motorsport, aldus Patrice Assendelft, directeur van de KNMV.

Race de snelste ronde op diverse evenementen

In de komende weken zijn er meerdere evenementen waar je terecht kunt voor The Ultimate Lap. De snelste rijders nodigen we uit voor een scoutingdag, die in de week voorafgaand aan de TT op het gelijknamige circuit in Assen wordt gehouden. Daar bepalen we de uiteindelijke selectie van het eerste Dutch eMotoGP Team.

Kwalificeren voor de scoutingdag is mogelijk op:
-24 juni: Italiaanse motordag in Diepenveen