KNMV 2020 – Academie

De werkgroep Academie heeft duidelijk aangegeven dat de opleidingen van de KNMV over een andere boeg moeten worden gegooid. Een cursus over veilig motorrijden is niet aansprekend genoeg, het is belangrijk om meer te bieden. De opkomst van de ‘experience economy’ vraagt naast inhoud ook een stuk meer beleving.

Vanaf 2018 worden de bestaande VRO-cursussen al in een nieuw jasje gestoken, waarbij rekening wordt gehouden met de wensen vanuit de ‘experience economy’. In het nieuwe jaar zijn deze stappen dus al merkbaar.

Daarnaast heeft de werkgroep een duidelijke wens neergelegd om de focus van de KNMV niet alleen neer te leggen bij diegene die nog moeten leren motorrijden, of juist de motorrijder die zo goed is dat hij in een sport uitkomt, maar op de motorrijder in het middengebied. Wat kunnen we voor die motorrijder betekenen?

Een andere spannende wens is om de kennis vanuit de topsport naar de recreatieve motorrijder te brengen. Hoe kunnen we de ervaring van de beste Nederlandse motorcoureurs nu het beste overbrengen op de recreatieve motorrijder.

Al met al wordt hard gewerkt om nieuwe opleidingen samen te stellen zodat we in 2018 al een ander pad inslaan.