KNMV 2020

Hoewel de KNMV met circa 51.000 leden en 280 aangesloten clubs een kerngezonde vereniging is, is het belangrijk om nú al voor te sorteren op de toekomst. Daarom heeft de KNMV, in samenwerking met het bureau Fresh Forward, een visie ontwikkeld op 2020. Met de hulp van motorrijders, belangenbehartigers, officials en licentiehouders zijn ambities op een rij gezet en zijn drie werkgroepen gevormd die de KNMV een toekomstvisie hebben meegegeven.

De drie werkgroepen (Community, Academie en Sport) hebben de afgelopen maanden hun advies en concrete aanbevelingen om de KNMV toekomstbestendig te houden overgedragen aan de KNMV, waarmee het tijd is om het advies en de aanbevelingen in de praktijk te brengen.

Via onze website houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom KNMV 2020. Meer informatie over de drie verschillende pijlers vind je onderaan deze pagina.

In de tijd dat de werkgroepen veelvuldig bijeenkwamen zijn nieuwsbrieven met updates naar geïnteresseerden gestuurd. Deze updates zijn hier terug te vinden:

Nieuwsbrief update #6 KNMV 2020 – 26 april 2017

Nieuwsbrief update #5 KNMV 2020 – 8 maart 2017

Nieuwsbrief update #4 KNMV 2020 – 23 december 2016

Nieuwsbrief update #3 KNMV 2020 – 18 november 2016

Nieuwsbrief update #2 KNMV 2020 – 27 oktober 2016

Nieuwsbrief update #1 KNMV 2020 – 16 september 2016

Download hier het PDF-document van het allereerste artikel in Grip over KNMV2020.

Community

Tijdens de eerste bijeenkomsten, aan het begin van het 2020-traject, bleek al snel dat de behoefte bestaat om een online platform te creëren waar motorrijders elkaar kunnen vinden en kunnen samenwerken. De werkgroep 'Community' heeft dit concept verder uitgewerkt.

Meer over het thema Community

Academie

De werkgroep Academie heeft duidelijk aangegeven dat de opleidingen van de KNMV over een andere boeg moeten worden gegooid. Een cursus over veilig motorrijden is niet aansprekend genoeg, het is belangrijk om meer te bieden. De opkomst van de ‘experience economy’ vraagt naast inhoud ook een stuk meer beleving.

Meer over het thema Academie

Sport

De werkgroep Sport heeft aan de KNMV de opdracht gegeven om de bond te zijn als dé branchpartij die service levert aan motorsportend Nederland. Kort samengevat komt het er op neer dat de KNMV er voor iedere motorsporter is en dat de coureur centraal staat.

Meer over het thema Sport

Nieuws over KNMV 2020

Bekijk al het nieuws