VRO Zijspan

De ervaren zijspanrijder hoef je niks uit te leggen, maar veel motorrijders denken: Zo’n zijspan, daar rij je toch zo mee de weg op? De praktijk is echter anders, en de KNMV biedt daarom een speciale VRO-zijspancursus.

Niveau:

Waarom VRO Zijspan?

Zijspanrijden moet je echt leren; het is bijna een kunst. Het extra wiel van de zijspanbak geeft enerzijds extra stabiliteit, maar maakt het anderzijds juist veel lastiger om te sturen en te remmen. Voor de beginnende zijspanrijder is deze voortgezette rijopleiding een echte must. Groepsgrootte is maximaal 5 personen per instructeur.

Overweeg je om van twee naar drie wielen over te stappen of wil je graag kennismaken met zijspanrijden, neem dan contact met ons op. We gaan je dan direct met een zijspaninstructeur in contact brengen die je de eerste kneepjes in een individuele les kan bijbrengen.

Oefeningen

Op de cursusdag komen verschillende aspecten van het zijspanrijden aan bod. Zoals sturen met je gas, remmen met voor- en/of achterrem, gewicht in de bak en de bak omhoog in de bocht. Kortom, een dag vol fun én een must voor meer veiligheid op de weg.

Locatie en tijd

De VRO Zijspan wordt in overleg gegeven in Lelystad. De opleidingsdag start om 8.15 uur en is om ongeveer 16.30 uur afgelopen.

Certificaat:

Uiteraard ontvang je een certificaat van deelname. Na afloop van de cursus sturen we je deze per e-mail toe! Je kunt dan zelf beslissen of je het certificaat wilt printen en/of gelijk digitaal door wilt sturen naar je motorverzekeraar om extra korting aan te vragen. Wie zijn motor bij KNMV Verzekeringen heeft ondergebracht, krijgt na het volgen van de VRO Zijspan gedurende vijf jaren een premieverlaging van 10 procent!

Prijzen

  • KNMV-leden € 240,-
  • Niet-leden € 265,-

Service

Inschrijven

Bekijk onze cursuskalender voor beschikbare data en inschrijfmogelijkheden.

Wil jij in goed en veilig met je zijspan leren rijden? Bekijk dan snel onze cursuskalender en schrijf je snel in voor de VRO Zijspan.