VRO Bochten

Voor motorrijders die optimaal willen leren sturen en remmen op hun eigen motor, is er de VRO Bochten.

Voor motorrijders die optimaal willen leren sturen en remmen op hun eigen (sportieve) motor, is er de VRO Bochten. Natuurlijk staat in deze training het onderwerp bochtenrijden en alles wat daarbij hoort centraal.

Impressie VRO Bochten

 

 

Locatie en niveau:

Waarom de VRO Bochten?

Door vooral zelf te doen en te ervaren gaan we je bekend maken met het rijden van bochten op de juiste manier. Je leert hoe je de bocht goed moet ‘lezen’ om daarna de optimale lijn in te zetten en aan te houden. Daarnaast word je zodanig gecoacht dat je jouw motor ook technisch op de juiste manier gebruikt. Hierbij worden tegelijk de verschillende leuntechnieken behandeld en bediscussieerd. Soms kun je in de praktijk worden geconfronteerd met een bocht die niet goed wordt genomen, of dat je ineens moet remmen of uitwijken. Ook die onderwerpen komen in deze VRO aan bod.

Oefeningen

Voor het optimaal rijden (en dus genieten) met jouw machine heb je de juiste zithouding en een perfecte stuur- en kijktechniek nodig. Aan deze aspecten wordt ruimschoots aandacht besteed tijdens de praktische oefeningen. Helaas zijn de werkelijke omstandigheden natuurlijk anders dan op het oefencentrum en kun je op de openbare weg plotseling van alles tegenkomen. Om die reden hebben we in het programma oefeningen als remmen en uitwijken in de bocht ingebouwd. De VRO Bochten is in principe te volgen met elke motor. Aangezien de snelheden aan het einde van de dag redelijk kunnen oplopen is enige rijervaring wel een pre.

Meerdere cursisten

Er is bewust voor gekozen tijdens de VRO Bochten met meerdere cursisten te rijden, zodat je leert rekening te houden met andere motorrijders in een groep. Deelname aan de VRO Bochten kan alleen in motorkleding die voldoende bescherming biedt.

Duopassagiers

Indien je veel met een duopassagier op pad gaat kan het handig zijn deze ook mee te nemen naar de VRO. Maak bij deelname aan de VRO Bochten wel een duidelijke afweging van wel of niet een duo meenemen omdat in de cursus de snelheden aardig kunnen oplopen. Voor het meenemen van een duo vragen wij slechts een kleine bijdrage in de kosten.

Locatie en tijd

De VRO Bochten wordt gegeven op onze locatie in Lelystad: het oefencentrum van de Politieacademie. De opleidingsdag start om 8.30 uur met ontvangst en is ongeveer om 16.30 uur afgelopen.

Certificaat:

Uiteraard ontvang je een certificaat van deelname. Na afloop van de cursus sturen we je deze per e-mail toe! Je kunt dan zelf beslissen of je het certificaat wilt printen en/of gelijk digitaal door wilt sturen naar je motorverzekeraar om extra korting aan te vragen. Wie zijn motor bij KNMV Verzekeringen heeft ondergebracht, krijgt na het volgen van de VRO Bochten gedurende vijf jaren een premieverlaging van 10 procent!

Prijzen

  • KNMV-leden € 255,-
  • Niet-leden € 280,-
  • Groepskorting vanaf 8 pers. op aanvraag

Service

Inschrijven

Bekijk onze cursuskalender voor beschikbare data en inschrijfmogelijkheden.

Wil jij komend jaar op het circuit de perfecte bocht leren rijden? Bekijk dan snel onze cursuskalender en schrijf je snel in voor de VRO Bochten.

VRO Bochten Reviews

Review beoordelingen
5 Reviews

Meest behulpzame Reviews

door Pieter van Ulden

Allereerst complimenten voor Johan en de organisatie, het was een top dag!! Over de dag heb ik twee opmerkingen.
1) We begonnen pas om 9.15 aan onze eerste oefening “Remmen in bochten”, door tijdgebrek heb ik deze onvoldoende kunnen oefenen helaas. Dit had ik graag nog beter onder de knie willen krijgen. Heb dit ook aan Johan aangegeven toen we gezamenlijk terug waren in de kantine tijdens de nabespreking.
2) Een deelnemer in mijn groep reed op een Honda Goldwing, deze kon niet goed mee in de groep qua bochten, wat leidde tot oponthoud en enige ergernis. Ikzelf moest soms mijn snelheid sterk reduceren, waardoor het nemen van bochten soms niet lekker verliep. Misschien een tip dat als iemand de VRO bochten wil gaan rijden dat hij/zij ervaring heeft, anders misschien eerst een andere cursus volgen, Expert of Op maat. Ik kan mij voorstellen dat die persoon zich ook opgejaagd voelt. Deze man had al enige jaren niet meer gereden….

Voor de rest veel geleerd en erg genoten. Johan is een echte TOP instructeur, aandacht voor de gehele groep!

door Martin Noorbergen

Erg goede cursus, ontzettend leerzaam en gevarieerd.
Niets aan wijzigen, behalve misschien dat om 4 uur de “baan” dichtgaat en dat is gevoelsmatig te snel.

Bekijk alle reviews