VRO Allroad

Je hebt een type allroadmotor en je droomt van een verre reis, maar je durft nog niet op je zware motor op onverharde wegen te rijden? De KNMV-training VRO Allroad helpt je op weg om deze droom te verwezenlijken.

Impressie VRO Allroad

 

Locatie en niveau:

Waarom VRO Allroad?

De Allroad-training is bedoeld voor deelnemers zonder of slechts met beperkte offroad ervaring, die de basisbeginselen van het offroadrijden willen leren op een allroad motorfiets. We gaan er vanuit dat je de motor op asfalt al goed beheerst. Tijdens de cursus krijg je meer zelfvertrouwen en voertuigbeheersing om ook op onverharde ondergrond te rijden. De cursus is uiteraard zeer leerzaam, maar zeker ook gewoon een dag vol met FUN!

Oefeningen

Tijdens de trainingsdag krijg je steeds korte stukjes theorie, gevolgd door oefeningen met veel feedback. Tijdens de cursus krijg je ook uitleg en tips over kleine aanpassingen aan je eigen motorfiets om hem nog beter geschikt te maken voor allroad gebruik. Het eerste dagdeel doe je basisoefeningen zoals staand rijden, korte bochtjes maken, remmen in het terrein met en zonder ABS en trial-achtige oefeningen, alles met lage snelheden.

In de middag staan routes over zandpaden en door bospercelen op het programma waarbij je oefeningen krijgt zoals balans houden, doseren van gas en koppeling- en kijktechniek. Spannend is altijd het rijden van bochten op zandwegen in combinatie met iets hogere snelheid.

Deelname

Je volgt de cursus in groepjes van drie tot vijf deelnemers per instructeur. Zorg zelf voor goede kleding die afgestemd is op weersomstandigheden en hard werken! Neem eventueel een droog shirt mee voor op de terugweg. Uit ervaring kunnen we aangeven dat tijdens deze cursus al menig zweetdruppel is gevallen.

Motorhuur

Als je niet over een geschikte motor beschikt, kun je deze huren bij onze instructeur. Klik hier voor types en prijzen.

Certificaat:

Uiteraard ontvang je na afloop van de training een persoonlijk certificaat van deelname.

Locatie en tijd

De VRO Allroad start op de cursuslocatie in Diepenheim en wordt afgesloten in Apeldoorn. De opleidingsdag start om 9.00 uur en is om ongeveer 16.30 uur afgelopen.

Prijzen

  • KNMV-leden € 265,- (doordeweeks, in het weekend is er een toeslag van € 50,-)
  • Niet-leden € 295,- (doordeweeks, in het weekend is er een toeslag van € 50,-)

Service

Inschrijven

Bekijk onze cursuskalender voor beschikbare data en inschrijfmogelijkheden.

Wil jij alles uit je allroad halen? Bekijk dan snel onze cursuskalender en schrijf je snel in voor de VRO Allroad.