VRO
trainingen

VRO-Trainingen

Binnen de KNMV kennen we KNMV-trainingen en Voortgezette Rijopleidingen (VRO). Deze VRO’s worden gegeven op afgesloten oefencentra, zoals het circuit van Lelystad. Hier kun je je rijtechniek verbeteren zonder dat je hoeft te denken aan andere weggebruikers. De ideale manier om de vertrouwensband tussen jou en je motor te verbeteren.

VRO Allroad

De enige VRO die niet op het circuit wordt gegeven is de VRO Allroad. Deze opleiding wordt, zoals de naam al doet vermoeden, op onverharde wegen gereden. Ook deze cursus vindt plaats op locaties waar je zo min mogelijk na hoeft te denken over andere verkeersdeelnemers. Zo kun je je volledig concentreren op je eigen motor.

Maak kennis met onze voortgezette rijopleidingen

 

VRO Op Maat

De VRO Op Maat is de basis om handiger te worden met je eigen motor. Op basis van deelnemersfeedback zijn diverse oefeningen ontwikkeld die specifiek inspelen op de behoeftes van de motorrijder. De VRO Op Maat is daarom de perfecte training om nog vaardiger te worden in de omgang met je motor en/of gewoon een cursus die erg leuk en leerzaam is om aan deel te nemen. Deze opleiding is geschikt voor ieder type motorrijder.

Meer informatie over de VRO Op Maat.

VRO Expert

De VRO Expert is voor elke motorrijder toegankelijk, ongeacht leeftijd, type motor of rijervaring en is gericht op het verhogen van jouw veiligheid en de verkeersveiligheid. Bij elke oefening wordt besproken waarom die gedaan wordt en waar jouw persoonlijke uitdaging in zit. Uiteindelijk kun je op basis van je eigen ervaringen gedurende de dag zelf de connectie maken naar veilig verkeersgedrag op de openbare weg. Deze opleiding is geschikt voor motorrijder die al wat ervaring hebben.

Meer informatie over de VRO Expert.

VRO Bochten

Voor motorrijders die optimaal willen leren sturen en remmen op hun eigen (sportieve) motor, is er de VRO Bochten. Natuurlijk staat in deze training het onderwerp bochtenrijden en alles wat daarbij hoort centraal. Je leert hoe je de bocht goed moet ‘lezen’ om daarna de optimale lijn in te zetten en aan te houden. Ook leer je remmen en uitwijken in de bocht. Voor deze opleiding is het van belang dat je de nodige ervaring hebt.

Meer informatie over de VRO Bochten.

VRO Allroad

Je hebt een type allroadmotor en je droomt van een verre reis, maar je durft nog niet op je zware motor op onverharde wegen te rijden? De KNMV-training VRO Allroad helpt je op weg om deze droom te verwezenlijken. De Allroad-training is bedoeld voor deelnemers zonder of slechts met beperkte offroad-ervaring, die de basisbeginselen van het offroad-rijden willen leren op een allroad-motorfiets. We gaan er vanuit dat je de motor op asfalt al goed beheerst.

Meer informatie over de VRO Allroad.

VRO Zijspan

Zijspanrijden moet je echt leren; het is bijna een kunst. Het extra wiel van de zijspanbak geeft enerzijds extra stabiliteit, maar maakt het anderzijds juist veel lastiger om te sturen en te remmen. Voor de beginnende zijspanrijder is deze voortgezette rijopleiding een echte must.

Meer informatie over de VRO Zijspan.

Nieuws over onze opleidingen

Bekijk al het nieuws