VRO
Zijspan

De ervaren zijspanrijder hoef je niks uit te leggen, maar veel motorrijders denken: Zo’n zijspan, daar rij je toch zo mee de weg op? De praktijk is echter anders, en de KNMV biedt daarom een speciale VRO-zijspancursus.

€ 270,-

  • Alle aspecten van zijspanrijden komen aan bod
  • Ook voor startende zijspanrijders
  • KNMV-leden krijgen €25,- korting

De kunst van het zijspanrijden

Zijspanrijden moet je echt leren; het is bijna een kunst. Het extra wiel van de zijspanbak geeft enerzijds extra stabiliteit, maar maakt het anderzijds juist veel lastiger om te sturen en te remmen. Voor de beginnende zijspanrijder is deze voortgezette rijopleiding een echte must.

Deze training is geschikt voor zijspanrijders op elk niveau.

Groepskorting vanaf acht personen: 12,50 euro per persoon. (Neem contact met ons op via onderstaand mailadres.)

Heb je een vraag over deze training? Neem dan contact op met de afdeling Academie: opleidingen@knmv.nl of via 026-3528510.

Inhoud van de training

Op de cursusdag komen verschillende aspecten van het zijspanrijden aan bod. Denk aan sturen met je gas, remmen met voor- en/of achterrem, gewicht in de bak en de bak omhoog in de bocht. Kortom, een dag vol fun én een must voor meer veiligheid op de weg. De groepsgrootte is maximaal vijf personen per instructeur.

Overweeg je om van twee naar drie wielen over te stappen of wil je graag kennismaken met zijspanrijden? Neem dan contact met ons op. We brengen je dan direct met een zijspaninstructeur in contact die je de eerste kneepjes in een individuele les kan bijbrengen.

Meerprijs duopassagier: € 17,50
Lunch inbegrepen

Certificaat

Met het certificaat van deelname van deze training krijg je korting op je KNMV Motorverzekering! Heb je je motor verzekerd bij een andere partij? Vraag dan naar de mogelijkheden.

Data en locaties

Dagverzekering

De KNMV-docenten doen er alles aan om valpartijen en de schade die daarmee gepaard kan gaan te voorkomen. Mocht dit desondanks voorkomen, dan is een goede verzekering wel zo fijn. Mocht je verzekering deze dag niet dekken, dan bieden wij een dagverzekering aan.

Lees meer

Voorwaarden

Om een veilige trainingen te kunnen geven, stelt de KNMV een aantal voorwaarden aan jou en je motorfiets om deel te kunnen nemen. In de cursusvoorwaarden lees je ook meer over de annuleringskosten.

Lees meer