VRO
Zijspan

Sturen met je gashendel en gewicht in de bak. Dat is typisch voor het rijden met een zijspan. Leer jouw zijspan helemaal kennen tijdens de VRO Zijspan. Tijdens deze training van de KNMV gaan fun en leren hand in hand.

€ 270,-

  • Alle aspecten van zijspanrijden komen aan bod
  • Ook voor startende zijspanrijders
  • KNMV-leden krijgen €25,- korting
  • Leuk en leerzaam

De kunst van het zijspanrijden

Het lijkt eenvoudig om op te rijden, zo’n driewieler. Maar met een zijspan ga je niet zo maar de weg op. Het rijden hiermee is bijna een kunst. Het extra wiel van de zijspanbak geeft enerzijds extra stabiliteit, maar maakt het anderzijds juist veel lastiger om te sturen en te remmen. Voor de beginnende zijspanrijder is deze voortgezette rijopleiding een echte must.

Deze training is geschikt voor zijspanrijders op elk niveau.

Groepskorting vanaf acht personen: 12,50 euro per persoon. (Neem contact met ons op via onderstaand mailadres.)

Heb je een vraag over deze training? Neem dan contact op met de KNMV Riders Academie: opleidingen@knmv.nl of via 026-3528510.

Inhoud van de VRO zijspan

Tijdens de trainingsdag komen verschillende aspecten van het zijspanrijden aan bod. Denk aan sturen met je gas, remmen met voor- en/of achterrem, gewicht in de bak en de bak omhoog in de bocht. Kortom, een dag vol fun én een must voor meer veiligheid op de weg. Tussendoor krijg je van ons een goede lunch. De groepsgrootte is maximaal vijf personen per instructeur.

Overweeg je om van twee naar drie wielen over te stappen of wil je graag kennismaken met zijspanrijden? Neem dan contact met ons op. We brengen je met een zijspaninstructeur in contact die je de eerste kneepjes in een individuele les kan bijbrengen.

Meerprijs duopassagier: € 17,50
Lunch inbegrepen

Certificaat

Met het certificaat van deelname aan de training VRO Zijspan krijg je korting op je KNMV Motorverzekering! Heb je je motor verzekerd bij een andere partij? Vraag dan naar de mogelijkheden.

Data en locaties

Dagverzekering

De KNMV-docenten doen er alles aan om valpartijen en de schade die daarmee gepaard kan gaan te voorkomen. Mocht dit desondanks voorkomen, dan is een goede verzekering wel zo fijn. Mocht je verzekering deze dag niet dekken, dan bieden wij een dagverzekering aan.

Lees meer

Voorwaarden

Om een veilige trainingen te kunnen geven, stelt de KNMV een aantal voorwaarden aan jou en je motorfiets om deel te kunnen nemen. In de cursusvoorwaarden lees je ook meer over de annuleringskosten.

Lees meer