Rij mee op het circuit in Lelystad met de KNMV-training VRO Rookie. We maken er een echte motordag van met heel veel rijden, trainen met de beste trainers, motorpraat en een goede lunch. Jij bepaalt zelf waar je grenzen liggen, want vandaag moet niets. Wij zijn opzoek naar jouw trots en brede lach!

€ 235,-

  • Circuittraining
  • Oefeningen die aansluiten bij de praktijk
  • Groepskorting vanaf 9 personen
  • KNMV-leden krijgen €25,- korting

Alles onder controle

Alle oefeningen die je in deze training gaat ervaren sluiten aan bij de praktijk. Wij proberen je vooral zelf te laten ervaren waar jouw grenzen liggen, hoe soms een kleine aanpassing in je techniekbepaalde handelingen net iets makkelijker gaan, wat snelheid doet met je angst om vol in de ankers te gaan of gevolgen heeft voor de lengte van je stopafstand.

De oefeningen zijn ontwikkeld samen met motorrijders en spelen specifiek in op jouw behoeftes. Dankzij de oefeningen kan je tijdens het rijden op de openbare weg je aandacht vooral richten op het waarnemen van je omgeving en het anticiperen op mogelijke risicovolle verkeerssituaties. De training is dus niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam.

De VRO Rookie is geschikt voor motorrijders op elk niveau.

Groepskorting vanaf negen personen: 12,50 euro per persoon.

Heb je een vraag over deze training? Neem contact op met de KNMV Riders Academy: opleidingen@knmv.nl of via 026-3528510.

Inhoud training VRO Rookie

Als motorrijder kan het gebeuren dat je plotseling geconfronteerd wordt met een ‘oei-moment’. Herkenbaar? Je merkt dan dat het voor je eigen veiligheid van belang is dat het bedienen van je motorfiets grotendeels automatisch gebeurt.

We hebben daarom aan diverse motorrijders gevraagd: Wat zou jij graag willen leren? Uit deze vraag Zijn een aantal oefeningen naar voren gekomen.  In deze training ga jij op jouw niveau met hulp, tips en trucs van de docent zelf aan de slag. Ervaar zelf wat je al kan en waar je leermomenten liggen. We weten zeker dat je aan het einde van de dag moe en trots weer huiswaarts keert.

Certificaat

Met het certificaat van deelname aan VRO Rookie krijg je korting op je KNMV Motorverzekering! Heb je je motor verzekerd bij een andere partij? Vraag naar de mogelijkheden.

Meerprijs duopassagier € 17,50

Lunch inbegrepen

Oefeningen

Bochten rijden

Dit onderwerp behoeft weinig toelichting. Bochten zijn de ultieme uitdaging voor de motorrijder. Bij deze oefening wordt vooral de fun en de technische kant belicht.

Manoeuvreren

Bij dit onderdeel draait alles om hoe je met een relatief lage snelheid goed omgaat met je motor. Een mooi voorbeeld hiervan is het berijden van een minirotonde, of direct afslaan vanuit stilstand.

Remmen

Omdat een motor maar twee wielen heeft en je helaas geen krachtmeter in je hand of voet hebt, is remmen met een motorfiets veel lastiger dan met een auto. Wat is hiervoor nu de juiste techniek? En kun je zonder meer vertrouwen op ABS?

Rijden op nat wegdek

Op het moment dat het gaat regenen zie je motorrijders regelmatig krampachtig door een bocht gaan. Maar hoeveel grip heb je eigenlijk? En hoe schuin kun je op een nat wegdek nog door een bocht?

Motorgym

Huh? Gymnastiek op de motor? De meeste denken dan gelijk aan het wandrek of een salto over het paard. In de praktijk zien we regelmatig dat motorrijders veel te stijf op de motor

zitten. Door met jou een aantal oefeningen op de motor te gaan doen proberen we je vertrouwen te geven en wat jij en je motor allemaal kan. Geen gevaarlijke dingen, maar juist oefeningen waardoor je minder verkrampt op je motor zit. Dit alles met als doel dat je straks soepeler door de bocht gaat.

Rijden over een wip in de speeltuin

Het rijden over een wip kun je bijvoorbeeld vertalen naar het oprijden van een veerpont. Hoe ga je om met de relatief gladde metalen ondergrond, wat doe je met je koppeling en hoe plan je slim je route? Als éénmaal de angst overwonnen is, dan is het een fluitje van een cent.

Rijden, parkeren en remmen op een helling

Veel motorrijders nemen regelmatig deel aan toertochten en komen daardoor in gebieden waar de weg niet altijd horizontaal is. Bij dit onderdeel krijg je tips om op een schuine helling te rijden, welke voet je bij stoppen het beste aan de grond kan zetten en hoe je omgaat met je gas en remmen.

Band/Balk

Op deze dag laten we je over een autoband rijden en/of een balk die op de weg ligt. Wellict heb je het wel eens meegemaakt: ineens stak er een hond over of schrik er ligt iets op de weg! Bij deze oefening proberen we je mentaal te trainen op dit soort onverwachte situaties. Geen paniek, want uiteindelijk is het minder spannend dan je vooraf denkt.

Remmen nat wegdek

Uit ervaring weten we dat dit wel een van de grootste angsten is voor veel motorrijders. Echter wat kan ik nog wel, hoe ver kan ik gaan en wanner grijpt de techniek (ABS) in?

Dagverzekering

De KNMV-docenten doen er alles aan om valpartijen en de schade die daarmee gepaard kan gaan te voorkomen. Mocht dit desondanks voorkomen, dan is een goede verzekering wel zo fijn. Mocht je verzekering deze dag niet dekken, dan bieden wij een dagverzekering aan.

Lees meer

Voorwaarden

Om een veilige trainingen te kunnen geven, stelt de KNMV een aantal voorwaarden aan jou en je motorfiets om deel te kunnen nemen. In de cursusvoorwaarden lees je ook meer over de annuleringskosten.

Lees meer

VRO Rookie Reviews

Review beoordelingen
20 Reviews

Leerzame, gezellige en vermoeiende dag. - Door: Paul de Graaf

+Duidelijke uitleg

+Genoeg tijd voor de oefeningen

+Zeer ontspannen sfeer

-Programma onbekend bij zowel instructeur als enige deelnemers!?

-Lang wachten en staan voordat er 's morgen wordt gestart.

-Vermoeiende dag.

Vond het vreemd dat je je inschrijft voor programma 6 en je weet niet welke onderdelen, zoals “onverhard” er in zit. Ook de instructeur wist het niet, maar paste het eenvoudig toch in. 3 Deelnemers haakte bij het onverhard af omdat ze geen geschikte motor hadden.
Misschien nogmaals bij de bevestiging vermelden wat het programma inhoud waarvoor de deelnemer heeft ingeschreven.

Tevreden, over de cursus huiswaarts gekeerd met een hoop geleerde materie en persoonlijk advies! - Door: Johannes van Riessen

+goede praktische uitleg

+veel know how aanwezig bij de instructeurs

+persoonlijke aanpak

-corona maatregelen onvoldoende uitgewerkt bij binnekomst

-corona maatregelen onvoldoende uitgewerkt tijdens/bij de lunch gelegenheid

-toilet voorzieningen ontoereikend bij lunch-locatie waardoor bovenstaand wederom geldt.

Cursisten, waaronder ikzelf, kunnen vanwege het huidige landelijke corona beleid maar ook de slechte naleving daarvan misschien beter geadviseerd worden zelf een lunch te halen bij de plaatselijke Mac of mee nemen van huis.
Zorgt u voor een kop koffie of een sapje, tafels uit elkaar of iets van lijnen op de grond, stoel erbij, mondkappen op bij verplaatsen in de menigte, klaar.
Het was wat massaal in mijn beleving maar dat kan ook aan mijn tijdelijke groepsangst liggen.


Bekijk alle reviews