VRO
Op maat

De VRO Op Maat is de basis motortraining om handiger te worden met je eigen motor. Je kunt een selectie maken uit acht oefeningen, waaronder remmen en bochten rijden.

€ 230,-

  • Oefeningen die aansluiten bij jouw behoefte
  • Groepskorting vanaf 8 personen
  • KNMV-leden krijgen €25,- korting

Alles onder controle

In de VRO Op maat ligt de nadruk op het handiger worden met de motor. Hierdoor kan je tijdens het rijden op de openbare weg je aandacht vooral richten op het waarnemen van je omgeving en het anticiperen op mogelijke risicovolle verkeerssituaties. Op basis van feedback op andere VRO’s zijn diverse oefeningen ontwikkeld die specifiek inspelen op de behoeftes van de motorrijder. Leuk én leerzaam!

Deze training is geschikt voor motorrijders op elk niveau.

Heb je een vraag over deze training? Neem dan contact op met de afdeling Academie: opleidingen@knmv.nl of via 026-3528510.

Eind december worden de data voor 2019 bekend.

Inhoud van de training

Als motorrijder kan het gebeuren dat je plotseling geconfronteerd wordt met een ‘oei-moment’. Herkenbaar? Je merkt dan dat het voor je eigen veiligheid van belang is dat het bedienen van je motorfiets grotendeels automatisch gebeurt.

We hebben daarom aan diverse motorrijders gevraagd: Wat zou jij graag willen leren? Uit deze vraag is een Top 8 aan oefeningen voortgekomen. Je kunt zelf een selectie maken van zes oefeningen door één van de programma’s uit onderstaande tabel te kiezen. Bij je aanmelding selecteer je het gewenste programma.

Certificaat

Met het certificaat van deelname van deze training krijg je korting op je KNMV Motorverzekering! Heb je je motor verzekerd bij een andere partij? Vraag dan naar de mogelijkheden.

Meerprijs duopassagier € 17,50
Lunch inbegrepen

Data en locaties

Oefeningen Top 8

Remmen
Omdat een motor maar twee wielen heeft en je helaas geen krachtmeter in je hand of voet hebt, is remmen met een motorfiets veel lastiger dan met een auto. Wat is hiervoor nu de juiste techniek? En kun je zonder meer vertrouwen op ABS?

Rijden op nat wegdek
Op het moment dat het gaat regenen zie je motorrijders regelmatig krampachtig door een bocht gaan. Maar hoeveel grip heb je eigenlijk? En hoe schuin kun je op een nat wegdek nog door een bocht? (De waterbak is tijdelijk defect. Dankzij het aanpassen van de oefening gaat dit deel van de training wel gewoon door.)

Bochten rijden
Dit onderwerp behoeft weinig toelichting. Bochten zijn de ultieme uitdaging voor de motorrijder. Bij deze oefening wordt vooral de technische kant belicht.

Rijden, parkeren en remmen op een helling
Veel motorrijders nemen regelmatig deel aan toertochten en komen daardoor in gebieden waar de weg niet altijd horizontaal is. Bij dit onderdeel krijg je tips om op een schuine helling te rijden, hoe je het beste parkeert en welke rem je gebruikt op een helling.

Manoeuvreren
Bij dit onderdeel draait alles om hoe je met een relatief lage snelheid goed omgaat met je motor. Een mooi voorbeeld hiervan is het berijden van een minirotonde, of direct afslaan vanuit stilstand.

Rijden op onverhard wegdek en diverse oefeningen in de speeltuin
Het is je vast wel eens overkomen. Je rijdt een prachtige toertocht en ineens word je geconfronteerd met een verharde weg die overgaat in een zandweg. De keuze is dan: ga ik voor de uitdaging, of keer ik om? Waarschijnlijk kies je na het volgen van deze cursus voor de uitdaging. In de speeltuin hebben we een aantal leuke oefeningen voor jou in petto. Denk daarbij aan slalommen over de stoeprand en het rijden over een verhoging of een wasbord.

Filerijden
Juist in de file ben je als motorrijder bevoorrecht. Echter, het is ook een uitdaging om op een veilige en slimme manier tussen een file door te rijden. Tijdens dit onderdeel kun je zelf oefenen en zal jouw coach je begeleiden.

Kort keren
Deze oefening is heel praktisch. Hoe kan ik zo kort mogelijk keren met mijn eigen motor? Keren kan iedereen leren, want dat is vooral een kwestie van een technische vaardigheid toepassen – en een beetje durf. Als je de smaak te pakken hebt, wordt een steeds kleinere draaicirkel de ultieme uitdaging.

Dagverzekering

De KNMV-docenten doen er alles aan om valpartijen en de schade die daarmee gepaard kan gaan te voorkomen. Mocht dit desondanks voorkomen, dan is een goede verzekering wel zo fijn. Mocht je verzekering deze dag niet dekken, dan bieden wij een dagverzekering aan.

Lees meer

Voorwaarden

Om een veilige trainingen te kunnen geven, stelt de KNMV een aantal voorwaarden aan jou en je motorfiets om deel te kunnen nemen. In de cursusvoorwaarden lees je ook meer over de annuleringskosten.

Lees meer

VRO Op Maat Reviews

Review beoordelingen
10 Reviews

Uitstekende cursus voor beginnend en gevorderd door bekwame instructeurs! - Door: Jasper Sijgers

+Goede Instructeurs

+Leuke Oefeningen

Een geweldige cursus waarbij je de grenzen van je motor leert kennen, en ervaart dat hij eigenlijk toch veel meer kan dan je had gedacht. Er wordt aandacht besteed aan de door jou gekozen onderwerpen, met voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht. Instructeur Wiebe Hof was zeer bekwaam en liet zijn enthousiasme voor motoren en lesgeven zeker blijken tijdens een geweldige dag. Deze cursus is zeker een aanrader voor beginnende en gevorderde motorrijders!

Leerzame training, je leert dat je motor meer kan dan je denkt - Door: Erik van de Scheur

+Goede docent met het motto: veel mag, niet alles hoeft

+Goede lunch

+Groepsgrootte prima (max 10)

-Natte baan was niet beschikbaar, terwijl dit het belangrijkste onderdeel van de training is

Deze training gevolgd ivm onderdeel nat wegdek. Op de dag zelf werd gemeld dat de natte baan machine nog steeds niet functioneerde. Dit had KNMV moeten melden, zodat annulering nog een optie was. Andere onderdelen kunnen ook op de openbare weg via andere partijen geoefend worden. Natte baan onderdeel is juist uniek punt bij KNMV. Een correcte compensatie is dan wel op zijn plaats.


Bekijk alle reviews