Rij mee op het circuit in Lelystad met de KNMV-training VRO Op Maat. We maken er een echte motordag van met heel veel rijden, trainen met de beste trainers, motorpraat en een goede lunch. Jij bepaalt zelf welke onderdelen van het motorrijden je beter onder de knie wilt krijgen.

 

€ 235,-

  • Circuittraining
  • Oefeningen die aansluiten bij jouw behoefte
  • Groepskorting vanaf 8 personen
  • KNMV-leden krijgen €25,- korting

Alles onder controle

Voorafgaand aan de training VRO Op Maat kun je zelf bepalen waarop je wilt trainen. Je kiest uit twee programma’s. Wordt het werken aan de perfecte bocht of richt jij je bijvoorbeeld op het remmen? Twee dingen garanderen wij: je bent aan het eind van de dag handiger dan ooit met je motor en je gaat met een grote glimlach naar huis.

De oefeningen zijn ontwikkeld samen met motorrijders en spelen specifiek in op jouw behoeftes. Dankzij de oefeningen kan je tijdens het rijden op de openbare weg je aandacht vooral richten op het waarnemen van je omgeving en het anticiperen op mogelijke risicovolle verkeerssituaties. De training is dus niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam.

Deze VRO Op Maat is geschikt voor motorrijders op elk niveau.

Groepskorting vanaf acht personen: 12,50 euro per persoon.

Heb je een vraag over deze training? Neem contact op met de KNMV Riders Academy: opleidingen@knmv.nl of via 026-3528510.

 

Inhoud training VRO Op Maat

Als motorrijder kan het gebeuren dat je plotseling geconfronteerd wordt met een ‘oei-moment’. Herkenbaar? Je merkt dan dat het voor je eigen veiligheid van belang is dat het bedienen van je motorfiets grotendeels automatisch gebeurt.

We hebben daarom aan diverse motorrijders gevraagd: Wat zou jij graag willen leren? Uit deze vraag is een Top 8 aan oefeningen voortgekomen. Je kunt zelf een selectie maken van zes oefeningen door één van de programma’s uit onderstaande tabel te kiezen. Bij je aanmelding selecteer je het gewenste programma.

Certificaat

Met het certificaat van deelname aan VRO Op Maat krijg je korting op je KNMV Motorverzekering! Heb je je motor verzekerd bij een andere partij? Vraag naar de mogelijkheden.

Meerprijs duopassagier € 17,50
Lunch inbegrepen

Oefeningen Top 8

Remmen

Omdat een motor maar twee wielen heeft en je helaas geen krachtmeter in je hand of voet hebt, is remmen met een motorfiets veel lastiger dan met een auto. Wat is hiervoor nu de juiste techniek? En kun je zonder meer vertrouwen op ABS?

Rijden op nat wegdek

Op het moment dat het gaat regenen zie je motorrijders regelmatig krampachtig door een bocht gaan. Maar hoeveel grip heb je eigenlijk? En hoe schuin kun je op een nat wegdek nog door een bocht?

Bochten rijden

Dit onderwerp behoeft weinig toelichting. Bochten zijn de ultieme uitdaging voor de motorrijder. Bij deze oefening wordt vooral de technische kant belicht.

Rijden, parkeren en remmen op een helling

Veel motorrijders nemen regelmatig deel aan toertochten en komen daardoor in gebieden waar de weg niet altijd horizontaal is. Bij dit onderdeel krijg je tips om op een schuine helling te rijden, hoe je het beste parkeert en welke rem je gebruikt op een helling.

Manoeuvreren

Bij dit onderdeel draait alles om hoe je met een relatief lage snelheid goed omgaat met je motor. Een mooi voorbeeld hiervan is het berijden van een minirotonde, of direct afslaan vanuit stilstand.

Rijden op onverhard wegdek en diverse oefeningen in de speeltuin

Het is je vawel eens overkomen. Je rijdt een prachtige toertocht en ineens word je geconfronteerd met een verharde weg die overgaat in een zandweg. De keuze is dan: ga ik voor de uitdaging, of keer ik om? Waarschijnlijk kies je na het volgst en van deze cursus voor de uitdaging. In de speeltuin hebben we een aantal leuke oefeningen voor jou in petto. Denk daarbij aan slalommen over de stoeprand en het rijden over een verhoging of een wasbord.

Filerijden

Juist in de file ben je als motorrijder bevoorrecht. Echter, het is ook een uitdaging om op een veilige en slimme manier tussen een file door te rijden. Tijdens dit onderdeel kun je zelf oefenen en zal jouw coach je begeleiden.

Kort keren

Deze oefening is heel praktisch. Hoe kan ik zo kort mogelijk keren met mijn eigen motor? Keren kan iedereen leren, want dat is vooral een kwestie van een technische vaardigheid toepassen – en een beetje durf. Als je de smaak te pakken hebt, wordt een steeds kleinere draaicirkel de ultieme uitdaging.

Dagverzekering

De KNMV-docenten doen er alles aan om valpartijen en de schade die daarmee gepaard kan gaan te voorkomen. Mocht dit desondanks voorkomen, dan is een goede verzekering wel zo fijn. Mocht je verzekering deze dag niet dekken, dan bieden wij een dagverzekering aan.

Lees meer

Voorwaarden

Om een veilige trainingen te kunnen geven, stelt de KNMV een aantal voorwaarden aan jou en je motorfiets om deel te kunnen nemen. In de cursusvoorwaarden lees je ook meer over de annuleringskosten.

Lees meer

VRO Op Maat Reviews

Review beoordelingen
15 Reviews

Zeern nuttig, maar op een aantal punten voor verbetering vatbaar. - Door: Ronald Sluijter

+gevarieerd

+goede locatie

+aardige docent

-Bij de bochten te weinig feedback. Docent zou beter steeds een iemand voorop kunnen laten gaan, en zelf erachter, en vervolgens commentaar geven. Nu reed hij voorop.

-Ook bij langzaam manoeuvreren wat te weinig feedback, terwijl alle cursisten aangaven hier het meeste moeite mee te hebben.

Zie bij minpunten

fantastische en leerzame dag welke iedere motorrijder zou moeten doen - Door: Frank van Rosmalen

+heldere uitleg

+super uitleg door instructeurs (Wouter)

+heel veel geleerd

Een zeer leerzame dag waar je allerlei oefeningen gaat doen om eens mee te maken hoe je motor nu reageert in allerlei situaties.
Erg leerzaam en een boost voor je zelfvertrouwen. Bij een bloedhete dag (34gr) was het zeer aangenaam om met 70km/u de waterbak in te rijden. Genoten van deze gezellige dag en zeker voor herhaling vatbaar. Kan het iedere motorrijden aanraden


Bekijk alle reviews