6 Reviews
Review beoordelingen

VRO-Expert: vooral het ochtendprogramma was leuk en leerzaam - Door: Alida

+Vertrouwd raken met onverwachte situaties

-Weinig aandacht voor rijders die niet mee konden komen op het bochtencircuit

Het ochtendprogramma (VRO-Expert) vond ik soms spannend, maar erg leuk en leerzaam. Het laatste deel van de middag werd besteed aan het bochtenrijden. Helaas kon ik daar absoluut niet meekomen, omdat het me ontbrak aan durf en ervaring. Wel een rondje met instructeur op mijn eigen motor, maar zonder communicatie. Ik kon alleen maar denken: dat durf ik niet zo snel. Daarna alleen maar achteraan gehobbeld, groep steeds kwijt. Geprobeerd om op de rechte stukken wat in te lopen, maar helaas. Geen goed(e) voorbeeld(en) dus hoe soepel een bocht door te komen. Samen met nog een rijder uit een andere groep met hetzelfde probleem de rest van de middag op het parkeerterrein staan wachten. Ik voelde me echt de kluns van de groep, voor mijn gevoel ging het alleen maar om het snel. Op mijn opmerking om rijders vooraf meer op niveau in te delen, werd gezegd dat rijders hun capaciteiten te hoog inschatten en dan alsnog een groep ophouden. Misschien toch beter om onderscheid te maken in hoelang rijbewijs, hoeveel km’s gereden, voorkeur voor sportief of toer? En meer aandacht voor de achterblijvers? Je komt tenslotte om te leren en dat is maar deels gelukt.

Reactie van KNMV:

Hallo Alida,

Dankjewel voor je feedback, want juist jouw ervaringen als deelnemer zijn voor ons ook leermomenten. In de VRO Expert (op circuit) maken we geen indeling op niveau.
Helaas kan dit ook niet anders, want op voorhand kennen wij de deelnemers niet.

Het is aan onze professionele instructeurs zoveel mogelijk aandacht aan iedereen te geven, maar er wel voor te zorgen dat het gehele programma binnen de tijd wordt afgehandeld. Ze moeten daarom zoeken naar een verdeling van aandacht.

In jouw geval heeft hij je op je eigen motor achterop genomen om je te laten voelen, te laten ervaren en te vertellen wat je motor allemaal kan en wat dit voor jouw vertrouwen in de techniek betekent.

Wij nemen jouw ervaringen zeker mee in onze evaluaties om te kijken of en wat we hiermee kunnen. Wel blij om te lezen dat je het overall een leuke en leerzame dag hebt gevonden. Indien je wilt mag je altijd met ons contact opnemen om eens samen te brainstormen hoe we je verder kunnen helpen. Dat kan via opleidingen@knmv.nl of 026-3528510.

Groeten,
Team KNMV Academy

Door: Emiel Van Summeren

Leuke, en zeer leerzame dag. Veel geleerd op het gebied van voertuigbeheersing.
Wel wil ik aangeven dat ik de benaming ‘expert’ niet passend vind. Eerder gevorderd. Omdat ook zeker niet ervaren mensen hier aan mee kunnen doen.

Door: Frank Berghuis

Prima cursus , goede docent nam de tijd voor elke cursist, prima uitleg

Door: Matthijs Hoebe

Leuke cursus om eens in veilige omstandigheden wat zaken te ervaren.

Door: Peter van de Pas

Heerlijke les gehad; veel gelachen; veel mooie verhalen met een boodschap mogen horen en ontvangen. Ik was minder moe dan de vorige keer; dat zal deels door de ervaring komen, maar ik denk dat Jan het programma goed gedoceerd heeft. Ik heb me voorgenomen om elk jaar een cursus te doen en door de goede zorgen zie ik jullie volgend jaar weer!

Prima dag. Veel geleerd. - Door: Martin Haas

Prima dag. Veel geleerd. Zal zeker nog een keer een curus boeken.