VRO
Duitslandtoer

Trainen, bochten rijden en genieten van een curryworst met pommes!

NIEUW: Combineer leren, fun en toeren tijdens het KNMV VRO-weekend in Duitsland. Op vrijdag start je de motor om de volgende dag deel te nemen aan een voortgezette rijopleiding verzorgd door onze Duitse collega’s van de ADAC. De zondag daarna heb je de keuze om via een prachtige route naar huis te rijden of om je weekend nog met een dag te verlengen en verder Duitsland te verkennen.

Kosten leden € 450
Kosten niet-leden € 475

  • Drie dagen met je motorvrienden op stap
  • Routes worden in gpx-bestanden aangeleverd
  • Een VRO in samenwerking met het gerenommeerde instituut de ADAC
  • Nederlandstalige begeleiding aanwezig
  • Locatie is een speciaal aangelegde baan van de ADAC
  • Oefeningen gericht op veiligheid en toegankelijk voor elke motorrijder

De KNMV Riders Academy introduceert een uniek nieuw concept voor rijders van alle niveaus en voor elk type motor.

Een combinatie van fun, dikke curryworsten, leren en gezellig even een weekend weg is in deze nieuwe opzet mogelijk. Op vrijdag start je jouw motor om via een prachtige route naar de Duitse plaats Recklinghausen te rijden. Je hebt zelf de keuze tussen kronkelweg of snelste route.

’s Avonds ontmoeten we elkaar bij het diner en/of natuurlijk in de bar van het hotel. We maken er in ieder geval een gezellige avond van. We beperken ons wel in de nachtelijke uurtjes, want de volgende dag moeten we uitgerust opstaan, want dan staat een VRO bij de ADAC op het programma.

Onderwerpen die aanbod komen zijn: juiste balans, kijktechniek, remmen, zithouding in bochten, sturen, uitwijken rechtuit en in de bocht. De dag sluiten we af met een heerlijke maaltijd en uiteraard praten we na in de gezellige bar.

Voor de zondag maak je de keuze tussen een beetje uitslapen en daarna via een prachtige toer naar huis of je boekt nog een extra nacht en gebruikt deze dag voor nog een toer richting het altijd prachtige Sauerland.

VRO Duitsland

Verzekering

Tijdens de toer ben je uiteraard gewoon via je eigen verzekeringspolis gedekt voor schade aan derden. Check voor de zekerheid nog even je polisvoorwaarden en zoek ook even naar de regels voor in het buitenland. Er zijn verzekeraars die beperkingen hebben op de zogenaamde ‘cascodekking’ als je deelneemt aan een VRO en schade aan je motor fiets krijgt. Gelukkig gebeurt dit niet veel en heb je dit risico voor 95% zelf in de hand, maar je weet maar nooit.

Vragen en inschrijving

Heb je een vraag over deze training? Neem dan contact op met de KNMV Riders Academy: opleidingen@knmv.nl of via 026-3528510.

Inschrijven kan per datum, zie de kalender rechts.

Dagverzekering

De KNMV-docenten doen er alles aan om valpartijen en de schade die daarmee gepaard kan gaan te voorkomen. Mocht dit desondanks voorkomen, dan is een goede verzekering wel zo fijn. Mocht je verzekering deze dag niet dekken, dan bieden wij een dagverzekering aan.

Lees meer

Voorwaarden

Om een veilige trainingen te kunnen geven, stelt de KNMV een aantal voorwaarden aan jou en je motorfiets om deel te kunnen nemen. In de cursusvoorwaarden lees je ook meer over de annuleringskosten.

Lees meer