7 Reviews
Review beoordelingen

geweldige cursus, erg leerzaam - Door: frank

+top instructeur Tom (erg ervaren en geniet ervan de kennis door te geven)

+fijn dat er wat gesorteerd werd op groepen wat betreft snelheid, de groep waar ik in zat was aardig gewaagd aan elkaar

+veel inzicht erbij over het beheersen van de motor, na de lunch regen maar was juist leerzaam

aanrader

superdag met veel ervaringen. verandering van automatisme naar bewust worden een gewoon lekker sturen! - Door: Eelco

+lekker veel rijden op een leuk circuit

+super ervaren instructeurs

+programma ging ook prima tijdens de regen

De dag begon met regen maar dat heeft nauwelijks effect gehad op het programma. Onze instructeur Jan had meer ervaring dan de hele groep bij elkaar en kon het goed overbrengen. Het duidelijk maken waar je op moet letten zoals remproef op snelheid, rondje speeltuin, motorbeheersing, ,met een mindere motor gewoon hard rond gaan en iedereen lekker laten sturen.
Het circuit van Lelystad is niet lang maar uitdagend door zijn vele korte bochten en leuke bocht aan einde rechte stuk.
Echt een aanrader voor iedereen die wil ontdekken wat zijn/haar motor echt kan, van beginners, her opstappers tot asfalt verslinders. Ik heb echt een superdag gehad!

Door: Pieter van Ulden

Allereerst complimenten voor Johan en de organisatie, het was een top dag!! Over de dag heb ik twee opmerkingen.
1) We begonnen pas om 9.15 aan onze eerste oefening “Remmen in bochten”, door tijdgebrek heb ik deze onvoldoende kunnen oefenen helaas. Dit had ik graag nog beter onder de knie willen krijgen. Heb dit ook aan Johan aangegeven toen we gezamenlijk terug waren in de kantine tijdens de nabespreking.
2) Een deelnemer in mijn groep reed op een Honda Goldwing, deze kon niet goed mee in de groep qua bochten, wat leidde tot oponthoud en enige ergernis. Ikzelf moest soms mijn snelheid sterk reduceren, waardoor het nemen van bochten soms niet lekker verliep. Misschien een tip dat als iemand de VRO bochten wil gaan rijden dat hij/zij ervaring heeft, anders misschien eerst een andere cursus volgen, Expert of Op maat. Ik kan mij voorstellen dat die persoon zich ook opgejaagd voelt. Deze man had al enige jaren niet meer gereden….

Voor de rest veel geleerd en erg genoten. Johan is een echte TOP instructeur, aandacht voor de gehele groep!

Door: Martin Noorbergen

Erg goede cursus, ontzettend leerzaam en gevarieerd.
Niets aan wijzigen, behalve misschien dat om 4 uur de “baan” dichtgaat en dat is gevoelsmatig te snel.

Door: Stefan Groot

Ik heb de cursus als bijzonder leerzaam ervaren. Ook vond ik het buitengewoon leuk om onder professionele begeleiding op een beheerste manier een keer over een circuit te kunnen rijden. De werkwijze van de docent was erg prettig.

Door: Stefan Jansen

Zeer geslaagde dag! Geen idee wat ik ervan moest verwachten, maar ik ben weggereden uit Lelystad met het gevoel dat ik er beter door ben gaan rijden. Niets meer dan lof voor Johan, wat kan die man goed en rustig uitleggen en je laten inzien wat hij je wilt aanleren. Ook door simpele dingen, iedereen even afgaan en door lichamelijk contact laten voelen wat je moet doen of wat je moet voelen. Bestede evenveel aandacht aan iedereen in de groep en was niet verlegen om de discussie aan te gaan. De lunch vond ik heel goed, ik had ook echt honger door de inspanning in de ochtend, was dus zeer welkom. Ik denk ook dat ik in een groep zat waar het met iedereen goed klikte en dat werkte ook mee voor de dag.

Om wel een minpuntje te noemen en daar vroeg Johan aan het einde van de dag ook expliciet naar. De eerste oefening (remmen in een bocht) vond ik achteraf korter dan de andere oefeningen, Johan legde wel uit hoe dat kwam, maar toch had ik die een paar keer meer willen doen. Verder geen smet op de dag, zeker niet. En de laatste paar rondjes op het circuit, werd er aardig doorgereden wat ik zelf heel erg leuk vond. Maar vond het jammer dat een langzamer iemand (Goldwing) het tempo niet kon bijbenen en daardoor de hele groep van het gas moest. Ik snap het wel, maar had graag nog een paar rondjes hoger tempo willen rijden. Ik kon toen eens echt steeds een stapje verder proberen, bochten leren kennen en voelen wat de motor doet als je harder een bocht door probeert te komen.

Maar nogmaals, het was een zeer geslaagde dag zo!

Door: Pim de Lint

Zeer fijne instructeur! Vond alleen bij de remproef en de uitwijk de wachttijd te lang. Ook het volgen van de instructeur zou vaker mogen voor een cursus van 280 euro….
Kortom de groep was naar mijn mening te groot. Max 4-5 cursisten leek mij meer op zijn plaats in dit geval.