Optimaal leren sturen en remmen op je eigen (sportieve) motor. Dat doen we tijdens de motortraining VRO Bochten van de KNMV Riders Academy. Een dag heerlijk rijden op het circuit van Lelystad samen met een groep mensen die net zoveel van hun motor houden als jij.

€ 285,-

  • Circuittraining
  • Oefenen met alle typen bochten
  • Groepskorting vanaf 8 personen
  • KNMV-leden krijgen €25,- korting

Een motortraining bij de KNMV is een dag uit. Als motorrijders onder elkaar gaan we samen met de trainers op zoek naar de perfecte bocht. We praten en discussiëren daarover, maar zitten vooral in het zadel. Tussendoor krijg je van ons een goede lunch.

De perfecte bocht rijden tijdens de VRO Bochten

Door vooral zelf te doen en te ervaren gaan we je bekend maken met het rijden van bochten op de juiste manier. Je leert hoe je de bocht goed moet ‘lezen’ om daarna de optimale lijn in te zetten en aan te houden. Daarnaast word je zodanig gecoacht dat je jouw motor ook technisch op de juiste manier gebruikt. Hierbij worden ook de verschillende leuntechnieken behandeld en bediscussieerd. Soms kun je in de praktijk worden geconfronteerd met een bocht die niet goed wordt genomen, of dat je ineens moet remmen of uitwijken. Ook die onderwerpen komen in de VRO Bochten aan bod.

De VRO Bochten is geschikt voor meer ervaren motorrijders.

Groepskorting vanaf acht personen: 12,50 euro per persoon. (Neem contact met ons op via onderstaand mailadres.)

Heb je een vraag over deze training? Neem dan contact op met de KNMV Riders Academy: opleidingen@knmv.nl of via 026-3528510.

Inhoud van de training

Voor het optimaal rijden met jouw machine heb je de juiste zithouding en een perfecte stuur- en kijktechniek nodig. Aan deze aspecten wordt ruimschoots aandacht besteed tijdens de praktische oefeningen. Helaas zijn de werkelijke omstandigheden natuurlijk anders dan op het oefencentrum in Lelystad en kun je op de openbare weg plotseling van alles tegenkomen. Om die reden hebben we in het programma oefeningen als remmen en uitwijken in de bocht ingebouwd.

De VRO Bochten is in principe te volgen met elke motor. Aangezien de snelheden aan het einde van de dag redelijk kunnen oplopen, is enige rijervaring wel een pre. Er is bewust voor gekozen tijdens de VRO Bochten met meerdere cursisten te rijden, zodat je leert rekening te houden met andere motorrijders in een groep.

Ga je veel met een duopassagier op pad? Dan kan het handig zijn deze ook mee te nemen naar de VRO. Maak bij deelname aan de VRO Bochten wel een duidelijke afweging: in de cursus kunnen de snelheden aardig oplopen.

Meerprijs duopassagier: € 17,50
Lunch inbegrepen

Certificaat

Met het certificaat van deelname van de training VRO Bochten krijg je korting op je KNMV Motorverzekering! Heb je je motor verzekerd bij een andere partij? Vraag dan naar de mogelijkheden.

Data en locaties

Dagverzekering

De KNMV-docenten doen er alles aan om valpartijen en de schade die daarmee gepaard kan gaan te voorkomen. Mocht dit desondanks voorkomen, dan is een goede verzekering wel zo fijn. Mocht je verzekering deze dag niet dekken, dan bieden wij een dagverzekering aan.

Lees meer

Voorwaarden

Om een veilige trainingen te kunnen geven, stelt de KNMV een aantal voorwaarden aan jou en je motorfiets om deel te kunnen nemen. In de cursusvoorwaarden lees je ook meer over de annuleringskosten.

Lees meer

VRO Bochten Reviews

Review beoordelingen
10 Reviews

Leerzame, maar vooral ook leuke dag - Door: Jesse

+Steile leercurve

+Goede instructie

-Ongelijk niveau deelnemers

Deze opleiding is echt een must voor de serieuze motorrijder. Vooral het rijden onder natte omstandigheden was (voor mij) nuttig. De instructie van Jan uit Volendam was prettig en vermakelijk.
We reden in een groep van 7 personen met allerlei verschillende motoren en niveaus. Tijdens het rijden op het circuit zorgde dat er wel voor dat de snellere rijders erg werden opgehouden door de wat langzamere. Niet erg maar misschien dat daar wat meer rekening mee kan worden gehouden bij het indelen van de groepen.

Erg leuke, leerzame dag - Door: Johanna

+Goede instructeur

+Passend programma

+Veel afgeleerd en goed aangeleerd

-Het was warm, er mocht meer water beschikbaar zijn

Goede leerzame cursus. Goede groep paste bij elkaar.u


Bekijk alle reviews