VRO
Allroad

Je hebt een allroadmotor, maar je durft er nog niet de onverharde wegen mee op? Kom een dag fun maken en leren tijdens de VRO Allroad van de KNMV. Na deze training ben je er klaar voor om met jouw zware motor een all road reis te maken in binnen- en buitenland.

Woensdag:
€ 295,-

Maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag:
€ 345,-

Zaterdag:
€ 375,-

  • Een dag vol oefeningen en bijbehorende theorie
  • KNMV-leden krijgen €25,- korting
  • Leuk en leerzaam
  • Goede lunch

Helaas kampen we momenteel met een haperende koppeling van de website naar ons nieuwe interne systeem. Hierdoor ontvang je na inschrijving geen bevestigingsmail van ons, wat normaal wel het geval moet zijn. Controleer daarom via mijn.knmv.nl bij je profiel of de inschrijving geslaagd is. Staat er bij de cursus dat je op de ‘wachtlijst’ staat, dat de inschrijving ‘geannuleerd’ of nog ‘in aanvraag’ is? Dan is de laatste beschikbare plaats helaas net vergeven aan iemand anders. In dit geval vragen wij je om je in te schrijven voor een andere datum. Onze excuses voor het ongemak.

Zelfverzekerd het zand in

De VRO Allroad is bedoeld voor deelnemers zonder of met beperkte offroad-ervaring, die de basisbeginselen van het offroad rijden willen leren op een allroad motorfiets. We gaan er vanuit dat je de motor op asfalt al goed beheerst. Tijdens de cursus krijg je meer zelfvertrouwen en voertuigbeheersing om ook op onverharde ondergrond te rijden. De cursus is uiteraard zeer leerzaam, maar zeker ook gewoon een dag vol met FUN!

Deze training is geschikt voor motorrijders op elk niveau.

Heb je een vraag over deze training? Neem dan contact op met de KNMV Riders Academy: opleidingen@knmv.nl of via 026-3528510.

Inhoud van de VRO Allroad

Tijdens de trainingsdag krijg je steeds korte stukjes theorie, gevolgd door oefeningen met veel feedback. Tijdens de cursus krijg je ook uitleg en tips over kleine aanpassingen aan je eigen motorfiets om hem nog beter geschikt te maken voor allroad gebruik. Het eerste dagdeel doe je basisoefeningen zoals staand rijden, korte bochtjes maken, remmen in het terrein met en zonder ABS en trial-achtige oefeningen, alles met lage snelheden.

In de middag staan routes over zandpaden en door bospercelen op het programma waarbij je oefeningen krijgt zoals balans houden, doseren van gas en koppeling- en kijktechniek.

Deelname

Je volgt de cursus in groepjes van drie tot vijf deelnemers per instructeur. Zorg zelf voor goede kleding die afgestemd is op de weersomstandigheden en hard werken! Neem eventueel een droog shirt mee voor op de terugweg. Uit ervaring kunnen we aangeven dat tijdens deze cursus al menig zweetdruppel is gevallen.

Motor huren?

Als je niet over een geschikte motor beschikt voor de VRO Allroad, kun je deze huren bij onze instructeur. Klik hier voor types en prijzen.

Data en locaties

Dagverzekering

De KNMV-docenten doen er alles aan om valpartijen en de schade die daarmee gepaard kan gaan te voorkomen. Mocht dit desondanks voorkomen, dan is een goede verzekering wel zo fijn. Mocht je verzekering deze dag niet dekken, dan bieden wij een dagverzekering aan.

Lees meer

Voorwaarden

Om een veilige trainingen te kunnen geven, stelt de KNMV een aantal voorwaarden aan jou en je motorfiets om deel te kunnen nemen. In de cursusvoorwaarden lees je ook meer over de annuleringskosten.

Lees meer