VRO
Allroad

Je hebt een Allroadmotor en je droomt van een verre reis, maar je durft nog niet op je zware motor op onverharde wegen te rijden? De KNMV-training VRO Allroad helpt je op weg om deze droom te verwezenlijken.

Woensdag:
€ 295,-

Maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag:
€ 345,-

Zaterdag:
€ 375,-

  • Een dag vol oefeningen en bijbehorende theorie
  • KNMV-leden krijgen €25,- korting

Zelfverzekerd het zand in

Deze VRO is bedoeld voor deelnemers zonder of met slechts beperkte offroad-ervaring, die de basisbeginselen van het offroadrijden willen leren op een Allroadmotorfiets. We gaan er vanuit dat je de motor op asfalt al goed beheerst. Tijdens de cursus krijg je meer zelfvertrouwen en voertuigbeheersing om ook op onverharde ondergrond te rijden. De cursus is uiteraard zeer leerzaam, maar zeker ook gewoon een dag vol met FUN!

Deze training is geschikt voor motorrijders op elk niveau.

Heb je een vraag over deze training? Neem dan contact op met de afdeling Academie: opleidingen@knmv.nl of via 026-3528510.

Inhoud van de training

Tijdens de trainingsdag krijg je steeds korte stukjes theorie, gevolgd door oefeningen met veel feedback. Tijdens de cursus krijg je ook uitleg en tips over kleine aanpassingen aan je eigen motorfiets om hem nog beter geschikt te maken voor allroad gebruik. Het eerste dagdeel doe je basisoefeningen zoals staand rijden, korte bochtjes maken, remmen in het terrein met en zonder ABS en trial-achtige oefeningen, alles met lage snelheden.

In de middag staan routes over zandpaden en door bospercelen op het programma waarbij je oefeningen krijgt zoals balans houden, doseren van gas en koppeling- en kijktechniek.

Deelname

Je volgt de cursus in groepjes van drie tot vijf deelnemers per instructeur. Zorg zelf voor goede kleding die afgestemd is op weersomstandigheden en hard werken! Neem eventueel een droog shirt mee voor op de terugweg. Uit ervaring kunnen we aangeven dat tijdens deze cursus al menig zweetdruppel is gevallen.

Motor huren?

Als je niet over een geschikte motor beschikt, kun je deze huren bij onze instructeur. Klik hier voor types en prijzen.

Lunch inbegrepen

Dagverzekering

De KNMV-docenten doen er alles aan om valpartijen en de schade die daarmee gepaard kan gaan te voorkomen. Mocht dit desondanks voorkomen, dan is een goede verzekering wel zo fijn. Mocht je verzekering deze dag niet dekken, dan bieden wij een dagverzekering aan.

Lees meer

Voorwaarden

Om een veilige trainingen te kunnen geven, stelt de KNMV een aantal voorwaarden aan jou en je motorfiets om deel te kunnen nemen. In de cursusvoorwaarden lees je ook meer over de annuleringskosten.

Lees meer